Dertleri ve sorunları düşünmeyince de vurdum duymaz demezler mi
Demezler hocam 😊
Çocukluğumda çok çalıştırıldım köyde, bu yaz da gittim köye. Baktım sabah olmuş babam şehirden köye gitmiş bir başına odunları kesecek. Evlenmişiz, çocuklar olmuş, istanbul'a yerleşmişiz falan adam hiç gel köyde çalış demiyor artık, onun gözünde hayatımızı kurtarmışız. Dedim adama bir sürpriz yapayım. Aldım kuzenleri gittim köye, babam köy evinin önüne park etmiş kamyonetini içeriye odunları atıyor. Geldim kornaya bastım arabayı çekti kenarı yoldan geçtim. Adam ne kadar yorulmuşsa benim geldiğimi anlamadı. Sonra kuzenlerle beni görünce mutlu oldu

o odunları attıktan sonra şehire gelecekmiş, bizi görünce "madem geldiniz bitane daha yükleyelim onu da gider satarım" dedi. Gittik kuzenlerle bilimsel teknikler bulmaya çalışıyor bir taraftan da kamyonete odunları yüklüyoruz. Baktım ki eskisi gibi yorucu değil, insan isteyerek yapınca, kafa dengi adamlar yanında olunca hem iş hızlı bitiyor hem de yorulmadan keyif alıyor.
Gün sonunda ne mi oldu kardeşler, bir kamyonet odun 400₺ oldu. Bence güzel para ama babamın biz geldikten sonra buna karar verip kazanması paha biçilemezdi.
Hocam hayatı insan doğadı için gerekli çünkü gerçekten şuan spor yapan insanlar çalışırsa spora gerek kalmaz 😂
Ben Adıyaman'dayım. Bugün şu ana kadar sanırım 13 bardak çay içtim, çok teşekkür ederim. Belki bu hafta Şanlıurfa'ya gelme durumu olur.
Bizim köy bozovaya 12 km uzakta 😊 eğerki gelirsen sevinirim hocam
köyde yaşam güzel ,çok güzel hemde. 5 milyon paran olacak.
kendine güzel bir çiftlik yapacaksın orta ölçekli. tavuğundan ineğine ,bunlarla ilgilenmesi için de bir adam tutacaksın.
güzel bir mimar ile anlaşıp çok güzel bir malikane çıkartacaksın ortaya.
Hocam yani bizim ev 2 oda köyde 😂
Koy yasami guzel filan degildir. Son donemlerin modasi herkes koy hastasi. Paran yoksa, altinda araban yoksa koy hicte guzel degil. Merkeze mi gideceksin. 1 saat araba beklersin, saglik ocagina her zaman gidemezsin cunku doktor baska koylere gitmistir. Hastaneye mi gideceksiniz? Devlet hastaneyi sehrin disina yapmistir, en az 2 vasita degistireceksin. 2-3 saat yol gideceksin. Arada bir yollari duserse cop kamyonlari gelir copleri toplar. Yollara belki 40 yilda bir yama gelir. Su faturanda cevre duzenleme vergisi gelir. Evine posta gelmez, mahallenin kahvehanesine ya da muhtara birakilir.
Siz hangi koyden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama koy hayati olye cokta guzel degil yani.
Hocam herhalde sizin köy öyle bizim köylerde yılda bir yolları yapılır. Postacı gelir. Yani köyün şehre uzaklığı 40 km. Araba falanda var ilçe hastanesi 12 km uzakta yani köyün güzelliği çok sadece havası yeter 😊
Tam hatırlamıyorum İnönü demişti galiba "Bize akıllı adam değil çalışkan adam lazım" diye. Ortalık zeka küpü dolu zaten (gerçi iş değil laf üretiyorlar daha çok). asıl mesele çalışan adam olmakta. Sen ülkemizin tam olarak aradığı, ihtiyaç duyduğu kişisin....
Çalışan insanlar gerek. Köyde tabi ki millet tembelleşmiş ama yine en çok çalışan bireyler yine köyde. Hala 50-70 yaş arası büyüklerimiz köyde bizden çok çalışır.
ben kendi köyüme göre analiz ettim

bizde fındık ceviz vs yogun, bildigim kadarı ile kışın paso yatıyorlar, soguk ciddi bir sorun, bunların dısında istisnalar elbette vardır ama köylü tembel ve kurnaz tokatcı genel anlamda

) istanbul'da gittimi direk
yolunacak kaz, hele buradan iş yaptırıyorsan kesin öpüldün.
Hocam köylüleri daha önce şehirliler çarpıyordu 😂 her şey ucuz alınıyordu diye köylüler biraz köy işlerini bıraktı
Alışmışız Köyde yaşamaya, Çalışmayınca sıkılıyoruz.
Aynen çalışmadın mı kendini kötü hissedersin. Çalışma insanı gereksiz düşüncelerden de uzak tutar.
Bizim köy ile şehir merkezi arası en fazla 15 dakikadır diye tahmin ediyorum. Köye arada sırada gidiyorum ama yanılmıyorsam kargo hizmetleri sorunsuz olarak işliyor. İnternet bağlantısı da birçok hanede var diye biliyorum...
Aynen şuan posta hizmetleri sorunsuz. Ayrıca herkesinde arabası var.
Toza toparağa değmek, bağ bahçe ile uğraşmak insanın üzerinde ki negatif enerjiyi alıp götüryor. Arada bu tarz değişiklikler iyi gelir. Herkese tavsiye ederim, yazları ara ara tarlada akrabalarımın yanında zaman geçirmişliğim oldu hep. Fiziken seni yoruyor oda ertesi güne kalmıyor fakat zihnen dinçleşiyorsun. Tabi akşam üzeri yorgunluğun üzerine içilen çayın yeri ayrı
Toprak sanki insanı mutlu ediyor 😂 ayrıca yorulduktan sonra akşam uykusu genelde köyde doyurucu oluyor