Çocukluğumda çok çalıştırıldım köyde, bu yaz da gittim köye. Baktım sabah olmuş babam şehirden köye gitmiş bir başına odunları kesecek. Evlenmişiz, çocuklar olmuş, istanbul'a yerleşmişiz falan adam hiç gel köyde çalış demiyor artık, onun gözünde hayatımızı kurtarmışız. Dedim adama bir sürpriz yapayım. Aldım kuzenleri gittim köye, babam köy evinin önüne park etmiş kamyonetini içeriye odunları atıyor. Geldim kornaya bastım arabayı çekti kenarı yoldan geçtim. Adam ne kadar yorulmuşsa benim geldiğimi anlamadı. Sonra kuzenlerle beni görünce mutlu oldu o odunları attıktan sonra şehire gelecekmiş, bizi görünce "madem geldiniz bitane daha yükleyelim onu da gider satarım" dedi. Gittik kuzenlerle bilimsel teknikler bulmaya çalışıyor bir taraftan da kamyonete odunları yüklüyoruz. Baktım ki eskisi gibi yorucu değil, insan isteyerek yapınca, kafa dengi adamlar yanında olunca hem iş hızlı bitiyor hem de yorulmadan keyif alıyor.

Gün sonunda ne mi oldu kardeşler, bir kamyonet odun 400₺ oldu. Bence güzel para ama babamın biz geldikten sonra buna karar verip kazanması paha biçilemezdi.