EmreBudak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Bizim aklımızdaki yurt dışındaki ürünleri Türkiye'ye getirip uygun fiyattan satmak üzerine kurulu. Kaçak olmayarak satacağımız bu ürünlerde gerekirse 1 sene kar elde etmesekte olur diye düşünüyoruz bunun içinde masraflarımızı hesaplamaya çalışıyoruz. Benim için X firmasının kalıbına girip onların standardının dışına çıkamamaktansa sizler gibi Yazılımcı arkadaşlar ile çalışarak hem sizlere destek olmak hem istediğimiz doğrultuda ilerlemeyi düşünüyoruz.
Peki iyzico ve paytr sattığımız ürün başına komisyon alıyor mu?
Yani bildiğim kadarıyla bankalar %3 alıyor kendine + paytr ya da iyzico alıyor mu? Yoksa iyzico %2,5 alıp bankalara o mu parasını veriyor ödemesi nasıl oluyor?
Aradım da ulaşamadım firmaya sanırım 15 temmuz'dan dolayı.
Sitelerinden komisyon oranlarına ulaşabilirsin paytr veya iyzico ile anlaşırsan ki daha bir sürü kurum var, %3 komisyon oranı diyorlarsa eğer 100lirada 3 lira onlara ödeyeceğin anlamına geliyor bankalarla alakalı başka bir durum söz konusu değil eğer taksit seçenekleri sunarsan fiyat katlanarak devam ediyor örnek veriyorum 200lira için 230lira gibi istersen bunu kendin ödeyerek 200liraya taksit yapabilirsin 30lirasını sen ödersin dersenki kim kaç taksit yaparsa yapsın o zaman isteyen taksit komisyonu bedelini ödeyerek taksit yapabiliyor. İyzico genelde daha ilgilidir arar sorar nasılsınız bile der. Paytr'nin umurunda bile olmaz mail atmadan ulaşmanız biraz zor. Ben paytr ile çalışıyorum tıkır tıkır ve en mantıklısı o. X firmasının kalıbına girmek zorundasın hocam bu iş için eğer bu firmalar ile çalışmazsan x firması olan banka ile anlaşmak zorundasın. İyzico ve Paytr gibi kurumlar aracı sistemlerdir bu sistemlerde muhattabınız banka değil kurumlardır.