F35 ler s400 e yakalanmıyormuş bu doğrumu peki
rus haber ajanslarında geçen bir çok haberde, bizzat putinin, füzelerimizin yazılımlarını hiç bi ülke çözemez diye demeçleri var, böyle bişey yoksa kalkıp kendi ayağına sıkmaz sanırım, f35ler halen bir proje, 11 ortak var biri türkiye artı ve en önemlisi türkiye üretimde geliştirmede ortak. yeterki o teknoloji elimizde olsun. bizim mühendislerimizin eline geçerse ki geçicek yakalanmama gibi bir durum kalmaz.
Abd Rusya gibi askeri teknoloji üreten ülkeler zaten 50 yıl öncesinin teknolojisini satışa çıkartırlar. Bir teknolojinin yerine çok çok daha iyisi keşfedilir tasarlanır denemeleri yapılır ve tamamlandığında masraflarının çıkması için çok daha eski olan teknoloji bizim gibi teknoloji üretemeyen ülkelere satılır.
Teknoloji üreten büyük ülkelerle savaş olması durumunda onlardan aldığımız savaş teknolojileri neredeyse bir hiçtir savaş esnasında hiç bir işine yaramaz.
O yüzden s400 500 vs bir anlam ifade etmiyor.
dediğine katılıyorum, ancak şunu unutmaki rusya 1940 larda s-300 yapımına başladı ve 40 50 yılda tamamladı, bizim ülkenin geçmişi belli savunma sanayısı 17 yıl önce %20de seyrederken şuan %70 oranına çıktı yerli üretim olarak, nekadar çaba edersek edelim onların hızına yetişemeyiz, ancak! onlardan teknolojiyi satın alarak geliştirebiliriz ki en zekice hamle budur,
siha da ve ihada olduğu gibi şuan bizdeki siha ve ihalar amerikanın ürettiklerinden bi tık daha üstte ve halen geliştiriliyor, türk insanına gerçekten ve millete güveniyorum yeterki yetki ve imkan verilsin allahın izniyle herşeyi yapar, bence s400 alarak biz tarihi bir hamle yaptık derim
artı olarak akdenizde durum ortada 250 küsür savaş gemisi gazımıza çöreklenmeye çalışıyor, yunan medyasında her gün türkiyeyi nasıl vururuz habeleri manşet manşet.