roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hocam hayatımda gördüğüm en saçma yorumlardan birini yaptınız bizi aydınlattığınız için teşekkürler Bu dediğiniz kişinin kendisine bağlıdır kişi asosyal ise zaten asosyaldir veya mobil bağımlısı ise zaten mobile bağımlıdır bunun meslek seçimi ile ne alakası var ? İnsanlar işleri gereği zaten bilgisayarı veya tableti, telefonu kullanmak zorundalar yani doktor telefon kullanmıyor mu yazılımcıdan daha çok telefon kullandığına size garanti verebilirim. Sağlık sektörü bilgisayar ile işleyen bir sektör, sağlık sektörünün bu kadar gelişmesinin ana nedenide yine bilgisayar ve teknoloji, bu yorumu düşünerek yaptığınıza inanmıyorum maalesef. Teknolojiyi kullanmamak, bu nimetten yararlanmamak, insanlardan geri kalmak, eski kafalılık değil bildiğiniz kör cahilliktir başka bişe değil
Birde yurt disi konumdan yaziyorsunuz demekki yurt disida yaramamis size, ulkede bi akilli sizsiniz, gorende sanar doktor olabiliyorsunda begenmiyorsun. Dr Oz u ornek vermeyeyim Amerika lara gitmeyelim. Hersey insanda biter ama cikip burdan demeyin ailelerin tip okuyun demesi cahilliktir. Babanin en akilli cocugu gibi davranmana gerek yok. Konu sahibi arkadas neyi istiyorsa tabi onu sececek, bende nefret ediyorum tip fakultesini para icin secenleri ama hersey o igrenc dusundugunuz is ortaminda degil, biraz ailede paraya bakar tip okumak para yoksa tip okumamak daha dogru o konuda hem fikirim. Bilisim, muhendislik zaten dersler benzerdir. Yurt disinda pc muhendisligi diye bi bolum gormedim ben bilisim yani Computer Science veya Informatics diyegecer.

alimugurlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz örneğe katılıyorum çünkü bende bilgisayar bitirdim, okumaya da devam edeceğim kısmetse. Zaten gün içerisinde yoğun olarak bilgisayar ve internet kullanımım olduğu için akşamları yatakta sosyal medyaya bakmak yerine, dışarıdaki görüşmelerimden dönüp kendimi yatağa atıyor ve uyuyorum. Dediğim gibi herkesin kafasında farklı bir resim canlanıyor sizde de verdiğiniz örnek canlanmış olabilir.

Fakat son cümlenize katılmıyorum, sebebi ise daha fazla maddiyat için yapılan yanlış tercihler şahsın kendisine mutsuzluk vermekten başka bir işe yaramaz. Ben elimde bisturi tutarken değil, klavye kullanırken mutluyum. Arkadaşımız da öyle olmalı ki istediği üniversitelerin mühendisliklerini sıralamış. Ayrıca klavye kullanmak isterken eline bisturi verilen bir doktorun eline düşersek ne olur diye sormadan edemiyorum
Dediginiz dogru, tipi para icin secenlere saygi duymuyorum hele ki parami alayimda hasta ne olsun diyen doktorlarinda allah belasini versin diyorum. Sizin iradeniz kuvvetliymis ama genelleme yaparsak cogu kisi bu iradeye sahip degil, ozellikle internetle gecimini saglayan arkadaslar icin cok kolay olmuyor kendine zaman ayirmak. Ama gercekten sorumluca davranilarak yapilir, limit koyarak ama gercekten zor. Tip okumakta kolay degil tabi ikiside masa basi ama en azindan is hayatinda degisik farkli alanlarda calisilanabilir.