Ailelerin tıp ve diş hekimliği sevdası işin garanti olması ve ücretin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Ki gerçekten de böyle, okuyamayacağımı nefret ettiğimi bildiğim halde az kalsın ben de tıpa gidiyordum. Bu konuyu iyi tartmak şart. Sana söylemek istediğim farklı bir şey var, düşüncen çok yanlış. Yazdığınız üniversiteler orta seviyeli falan değiller, Türkiye'de birkaç kalburüstü üniversite dışında kalan üniversiteler arasında çok az fark var, adı üniversite olan birtakım kurumları ise bu işin içine hiç katmıyorum bile. Eğer kendine güveniyorsan, çalışıp iyi bir puan yapabileceğini düşünüyorsan kesinlikle 1 sene daha hazırlan ve saydığın üniversitelerden birine git. Üniversite sadece bir şeyler öğreneceğin yer değil, zaten derslerle işi öğrenemezsin. Üniversitenin amacı bu değil, orada geçireceğin 4 senenin, hocaların, kütüphanelerin ve diğer birçok şeyin sana katkısını hayatının geri kalan tüm zamanlarında göreceksin. Bunu da en iyi şekilde göreceğin yerlere gitmelisin. Ayrıca sen Mersin'de kendini geliştirirken İTÜ'de, ODTÜ'de, Koç'ta okuyan öğrencilerin eli armut toplamayacak, onların önüne geçmen pek mümkün değil, en fazla kendini eşitlersin ama bunu da ilk işe girerken pek kanıtlayabileceğini sanmıyorum, hoş zaten belli bir tecrübeden sonra üniversitenin değil iş tecrübesinin önemi oluyor. Özetl söylemek istediğim şey, üniversite bir okul değil bir kültür, bir gelişim aracıdır ve bunu ülkemizde sağlayacak kurumların sayısı çok az.