Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi şuan dur şu durumda dükkan açmak açıkcası risk. Benim bulunduğum bölgede ( TORBALI ) cadde üzerinde bir dükkan var 2 ayda bir dolar 1-2 ay sonra boşalır. Ve şuan çoğu dükkan kapattı, sıkıntı büyük. En azından 2020 gibi bu planı erteleyin. Dükkan çok masraf. İş yapsan da yapmasan da devlet senden vergi alıyor, 3 ayda bir stopaj, çevre vergisi, bilmem ne vergisi derken boğaza kadar geliyorsun.
Tavsiyem dükkandan ziyade e-ticaret ve freelancer olarak git. Ama şu var yapacağın işe göre de ufak ve ucuz bir ofis tutabilir, kiranı oldukça düşük gösterebilir ve bazı kısıtlamalara gidersen ( az elektrik,su kullanımı v.s) bu şekilde bir şeyler yapabilirsiniz.
Herkes öyle diyor. Ama yinede yeni dükkan açıyorlar. evet şu zamanlar sıkıntılı ama yinede ihtiyaç olan birşeylar vardır.

mikbalavseren adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence elektronik ticaret alanında büyümeye devam edin. Bu forumdan biriyle tanıştım. Türkiye'den ABD'ye yastık gönderiyor. Bildiğimiz uyku yastıklarından... Aylık minimum 4 bin USD net geliri var. Orada 10, burada ise 8 kişilik bir ekibi var. Günde 3-4 saatini ayırıyor. Türkiye'deki çalışanlarına da USD üzerinden maaş veriyor.
Sistemi kurmuş güzel. Benimde kendi imal ettirdiğim ürünler var, kişiyi etiketlersen amerikaya ürün gönderimi konusunda kendisine danışayım.



Fikirlerinize açığım