Ailen senin saldığını, ve sınavdan başarısız olduğunu anlamışlar ve tekrar denemeni istiyorlar.
Çünkü senin kapasitenin altında bir puan aldığında inanıyorlar.
Sen de kendini ve aileni kandırmaya çalışıyorsun ve diyorsun ki;
Ben aslında başarısız olmadım, idealimdeki üniversiteler değil ama sıradan üniversitelerde istediğim bölümü okurum.
Ailen diyor ki, bir sene sıkı çalışıp tekrar denersen daha iyi bölüm kazanabilirsin.
Sen diyorsun ki, ben bir sene daha kendimi bunaltmak istemiyorum, biliyorum yine çalışmayacağım o yüzden puanımın yettiği yere girip sınav mevzusunu kapatayım.
Ve çalışmaktan çaba sarfedip daha iyi puan ve bölüme girmekten kaçarken kendine ve bize AİLEM BANA BASKI YAPIYOR BENİ ANLAMIYOR diye yalan söylüyorsun.

Bu benim hayatım kendi tercihlerimi kendim yaparım diyen adam tercihininin getirdiği sorumluluğu da yerine getirecek.
Sen sınava yeterince hazırlanmamışsın, sıradan üniversiteleri kazanacak kadar sıradan puan almışsın.
Sonra diyorsun ki ben herşeyi sizden iyi biliyorum bana karışmayın.
Sen o sınavdan tıp fakültesi kazanacak puanı alıp ben tıp okumam arkadaş bilgisayar istiyorum deseydin alnından öperdim seni.
Salmışsın, sorumluluklarına sahip çıkmamışsın, sonra ailene ben sizden fazla para kazanıyorum diye atar yapıyorsun.
O adamlara hayat senin zamanındaki imkanları sunmadığı için sen onlardan çok para kazanbiliyorsun çok zeki olduğun için değil.
Aileden her türlü maddi manevi desteği alıp sonra bana para verin ama akıl vermeyin diyemezsiniz.
Kendi evinize çıkın, kendi faturalarınız ödeyin, kendi ailenizi ufak tefek maddi yardım yapın, o zaman muktedir bir adam olursunuz aileniz sizden akıl istemeye başlar.

Genç kardeşlerim sürekli ailem beni anlamıyor, aileler geri kafalı vesaire gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar.
Ailelerin çoğu hayatı ergenlerden çok daha iyi anlıyorlar yaşları gereği.
Asıl anlamayan, uzağı göremeyen ve herşeyi bildiğini zanneden ergen gençlerdir.
Ben de zamanında sizin gibiydim, çok bildiğimi zannediyordum. Bugün gülüyorum o zaman düşündüklerime.

Ailenin seni tıpa yönlendirmesinin basit nedenleri var.
1) türkiye'de ve dünyada tıp eğitimi zor. ve doktor sayısı yeterli değil. asla işsiz kalmayacağın ve iyi para kazanacağın bir sektör.
2) dünyanın her yerinde adının önüne doktor diyerek başka hiç bir ekstra unsura ihtiyaç duymadan saygınlık ve güvenirlik kazanıyorsun.

Bilgisayar sektörüne girmenin dezavantajları:
1) Yeni nesil tabletle doğuyor. Bir çok ülkede kodlama dersleri ilkokuldan verilmeye başlandı. Yani sen emekli olmadan önce kodlama bilmenin hiç bir avantajı kalmayacak gibi. Kısa süre sonra herkesin kodlama bildiği bir dünyaya dönüşebiliriz.
2) Şu anda da rekabetin yoğun olduğu bir sektör. Okulu bitirmenin mezun olmanın sana kattığı hiç bir ehliyet yok. Mesela tıp diploması olmadan doktor olamazsın, eczacılık diploması olmadan eczane açamazsın, inşaat mühendisi olmadan yapı statik hesaplarını yapamazsın. Ama bilg. prog. okumadan kodlama yapabilirsin. Ben sosyal bölüm mezunu olarak senelerce dışarı kod yazdım bilgisayar mühendislerinin işlerini çaldım.

Ne istiyorsan onu oku.
Ama sorumluluklarına sahip çık.
Sıradan bir üniversiteye gidip kendimi geliştirirsem iyi üniversiteye gidenleri yakalarım diyorsun,
ama 1 sene boyunca bir sınava yeterince iyi hazırlanmayan senin üniversite hayatında kendini çok geliştireceğine dair şüphelerim var.
Ailenin söylediklerini kabul etmek zorunda değilsin. ama ne demek istediklerini anla.
Ailen senin hayatını zehretmek değil geleceğini güzelleştirmeye çalışıyorlar.
Bir de son olarak şunu unutma;
Ailesinin sözünü dinlediği için mutsuz olan her 1 kişiye karşı, ailesini dinlemediği için mutsuz olan 100 kişi vardır.
Bugün vereceğin kararın analizini ancak 30 yaşına geldiğine yapabileceksin.