Tamam oyle diyorsan oyledir, gercekleri degistirelim o zaman. Bilisim okuyorsaniz nasil olacak bu dediginiz, arkadas hali hazirda suan bile pc basinda ornegin. Bi kere okulda pc ile dersler olacak onun yaninda normal dersler, arkadas zaten nette is yapiyormus onun pc basinda zaman harcamasi, diger yandan evde bazen calismak gerekecek pc basi odevler icin, diger yandan yatakta mobilden giris, diger yandan es dost icin zaman. Yani cok yuksek iradeye sahip biri degilseniz bu hayat sizi koparir. Isterseniz size ABD de yapilmis ranking ler verebilirim.
Bu arada ben tip sec demiyorum direk olarak, farkli diyorum, biraz genis dusunup farkli bakabilirsiniz olaylara. Birilerinin sizi tedavi etmesi gerek hastalandiginizda, herkes bilisimci olursa kim doktor olur?
Verdiğiniz örneğe katılıyorum çünkü bende bilgisayar bitirdim, okumaya da devam edeceğim kısmetse. Zaten gün içerisinde yoğun olarak bilgisayar ve internet kullanımım olduğu için akşamları yatakta sosyal medyaya bakmak yerine, dışarıdaki görüşmelerimden dönüp kendimi yatağa atıyor ve uyuyorum. Dediğim gibi herkesin kafasında farklı bir resim canlanıyor sizde de verdiğiniz örnek canlanmış olabilir.
Fakat son cümlenize katılmıyorum, sebebi ise daha fazla maddiyat için yapılan yanlış tercihler şahsın kendisine mutsuzluk vermekten başka bir işe yaramaz. Ben elimde bisturi tutarken değil, klavye kullanırken mutluyum. Arkadaşımız da öyle olmalı ki istediği üniversitelerin mühendisliklerini sıralamış. Ayrıca klavye kullanmak isterken eline bisturi verilen bir doktorun eline düşersek ne olur diye sormadan edemiyorum