Arkadaşlar merhaba.
Şirketimizde HP marka proliant serisi sunucumuz var. Bu sunucuda SAS 600GB lık 3 adet disk var ve raid yapısı kurulu durumda. Bu sunucu üzerinde Windows server 2012 R2 yazılımı çalışmakta. Şöyle bir işlem yapmak istiyorum ve yardımlarınızı talep ediyorum.

Öncelikli olarak C100GB) ve D1TB) sürücüsü şeklinde 2 adet sürücü var. Bu sistemin komple imajını Macrium Reflect ile alacağım. SAS diskleri söktükten sonra SSD diskleri takıp tekrar raid yapılandırmasını ACU üzerinden yapacağım ve imajı yükleyip sistemi yeni ssd diskler üzerinden çalıştırmak istiyorum.

Ama eski diskleri her ihtimale karşı yedekte tutup bir problem olduğunda tekrar eski sistemi başlatmak istiyorum. Burada sormak istediğim şuanki mevcut raid yapısının yedeğini nasıl alabilirim? Bu yapıyı bozduktan sonra ssd disklerle sistemi çalıştıramazsam eski sas diskleri takıp hiç bir işlem yapmadan raid yapısı bozulmadan sistem çalışır mı?

Çok soru sordum sanırım ama bu konuda yanlış yapmak istemiyorum... Raid yapısı acaba disklerde mi tutuluyor yoksa bios üzerine mi yazılıyor?