mustafadastekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
port sıkıntısını daha yeni yaşamış biri olarak bildiklerimi paylaşmak isterim, yazlık internet için araştırmalarım sonucunda sadece ttnetin böyle bir hizmeti olduğunu bulduktan sonra ttnet bayine bağlatmak için gittim, bayi port olmadığını ilçe müdürlüğüne gitmemi söyledi, gittim adamlar ilgilenmedi bile ankarayla görüşün dediler, ttnet müşteri hizmetlerini aradım, ordaki kız bana şöyle bir akıl verdi, yazlık internet için yeni port başvurusu yapılmıyor siz 1 yıllık internet başvurusu yapın, port açılsın ardından iptal edip yazlık internete geçersiniz diye, aynen dediği gibi oldu 1 yıllık internete başvurdum hemen açtılar portu geldiler takmaya, durumu izah ettim, ardından ekipler gitti ama bölgede port açılmış oldu, hemen yazlık internet başvurusu yaptım ve ardından yeni ekipler geldiler ve bağladılar.

Sanırım siz internetinizi taşıtmaya çalışmışsınız yeni adresinize, bu durumlarda malesef ttnet duyarlı davranıp port açıyım vs gibi bir uğraş vermiyor, turknet ttnet altyapısını kullanıyor diye biliyorum, port olmadan turknetten bir sonuç alamazsınız, superonline ve kablonet(uydunet) altyapı olarak destekliyor mu öncelikle ona bakın bence.

Şayet tek seçeneğiniz ttnet ise benim size tavsiyem eğerki bulunduğunuz adrese herhangi bir internet başvurusu yoksa 1 yıl taahhütlü internet başvurusu yapın, 1 yıllık başvuruda portu bişekilde yolunu bulup açıyorlar, zaten ekipler gelip size takalımmı diye soruyorlar, ardından benim yaptığım gibi durumu izah edin, zaten size modemi takmaya geldiklerinde portunuz açılmış oluyor, o aboneliği iptal ettiğinizde port boşa çıkıyor, duruma göre mantıklı bir seçim yapın ve boşa çıkan portu bir şekilde kapıcaksınız port olayı ciddi bir sıkıntı, ben çözüm bulana kadar 2 hafta uğraştım, kolay gelsin.
Ben de Türk Telekom üzerinden alamadım. Arkadaşın yaşadığı sorunu atlatabilmek için topu Türk Net'e attım. Port yok hatası oluştu. Biz port başvurusu yapacağız, yalnız başvuru süresince biraz zaman geçecek dediler. Port açıldı. Türk Telekom hiçbir şekilde ilgilenmedi. Ancak port açmaya gelince de gayet açtılar. Hatta portlardaki iyileştirmeleri de yaptırdım. Birkaç şikâyet gönderdim, portlardaki parazitlenme ve hız düşüklük sorunlarını da aştırdım. Tüm bunlarla uğraş vererek mahallelinin canını kurtardım.

Türk Net dışında bir seçenek yok, bunu sabit bir tecrübe olarak söyleyeyim. Arkadaş başvursun, tıpkı böyle olacak. Sonra açacaklar, biraz zaman alsa da o internet açılacak.
İnternet açılınca çay, bira ikramında da bulunursun artık @aydoganweb;