OpenBSD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam cat 5 kablo ile 100m kadar uzatma yapabilirsin , internet'in yavaş olmasının bir kaç nedeni olabilir
1) cat 5 kabloyu çektiğin yerde elektrik kabloları geçiyor mu( ben size yazarken cevap vermişsiniz)
2) interneti almış olduğunuz kişinin kullandığı modemden çıkıp sizin kullandığınız modem gelip route çevirme işlemi yapmışsınız ( bu modemler aynı markamı yoksa bir işe yaramaz)
3) interneti kullandığınız kişin internet hızı yavaş olabilir
4) bulunduğunuz yerde bakır hat mı kullanılıyor yoksa fiber mi ( eğer bakırsa zaten problem olması çok normal) fakat bunun çözümü de cat6 kabloyla çözebilirsiniz
internet hızını hiç test ettiniz mi?
Modemler aynı marka, VDSL kullanıyor 16 mbps'ye kadar. alttaki komşu her akşam donmadan full hd film izliyormuş. internet hızım ana kablo ile baya hızlı gibi görünüyor akşam evden görüntü atacağım.

Centox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cat6 kablo kullansaydın keşke.
Ben de Kartal'da Hasan Doğan'ın arkasında oturuyorum. Port sorunu var demişlerdi, Türk Net'ten başvuru yaptım biraz uğraştım ama sonunda portu aldım. VDSL kullanıyorum.
Fiber verin dediğimde de hiç ilgilenmemişlerdi. Genel olarak Türk Telekom üzerinden değil de farklı servis sağlayıcıları üzerinden zorlayın. Türk Net'i seçmemin nedeni de VDSL AKN'siz geliyor. Bence şansınızı bir deneyin.
cat6 almadım keşke alsaydım ya
Başka servis sağlayıcıları ile iletişime geçtim ama turknet ile de iletişime hemen geçiyorum.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeş aynı dert herkezde var mesela ben müdürlükle çöz işini rica minnet bişeyler dene hemen hallediyorlar ek port ekliyorlar vs öyyle dediler
Müdürlükten taşıma yapacaktık zaten port yok dediler baya zorladım maalesef sonuç alamadım