Aynı şekilde bende 2 yıldır tamamlayıcı sağlık sigortalıyım. Çok büyük rahatlık sağlıyor. Hastaneye girdiğim anda maksimum 1 saatte işim bitiyor ve çıkıp gidiyorum.
Devlette umduğunuzu bulamayıp özel hastaneye gitmeye karar verirseniz kesinlikle ama kesinlikle Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıp gidin. Özel hastanelerin eline sigortasız düşerseniz cebinize büyük bir delik açarlar.
Tamamlayıcı s. sigortası yaptırmadan önce acil bir durum oldu ve özel hastaneye gidip tam kan tahlili yaptırdım sgk`nın karşıladığı tutarın dışında 300 tl ücret ödedim sadece kan tahliline.
Aynı kan tahlilini 3 ay sonra doktor yine istedi ve T.s.s. ile karşıladım. Özel hastane sigorta şirketinden 126 tl gibi bir tutar tahsil etti.
Hastane aynı, doktor aynı, yapılan testler aynı. Benden alınan 300 tl sigorta şirketinden alınan 126 tl. Bu durumda diyebileceğimiz tek bir şey var: İt iti ısırmaz.
Ne yapın ne edin sağlığınızda ciddi problemler çıkmadan en azından t.s.s. yaptırın. Eğer problem çıktıktan sonra sigorta yaptırmaya kalkarsanız hem priminiz artar hemde sigortayı yaptırdığınız sıradaki aktif hastalıklarınız kapsam dışında bırakılır bir işe yaramaz.
Hocam bu tss ücreti ne kadar oluyor 4 kişilik bir aile için? Tam olarak bilmesen de ortalama bir şeyler söyleyebilir misin?