Mahien adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Kalabalık aile binasında kiracıyız. Ev sahibimiz yan komşularımız aramız çok ama çok iyi. Ev sahibimizin 14 yaşlarında kızları var. 2 senedir her gece eşim komşular oturup kapıda çay çekirdek kola sohbet yaparlar bizde erkekler olarak otururuz.

Dün eşimin doğum günüydü, plan ve program yapıyorum, 1 hafta öncesinden üst katımızda oturan ev sahibimizin evinde kutlayacağız herkes orada toplanacak. Ben eşimi çocukları yukarı bırakalım, dışarı çıkalım diye kandıracağım çocukları bırakmak için çıktığımızda pastayla kapıda karşılayacağız.

3 Gün öncesinden dedim ki, Merve(kızları) ben pastayı ve süsleri alıp geleyim, yada beraber gidelim eşim görmeden eve koysun. Kapılar bitişik görmemesi için uğraşım. Dün pasta ve süsleri alacağım Merve'nin annesini arıyorum, yenge ben çıkıyorum Merve gelecek mi numarasını verirsen gelince çaldırayım onu. 2 Senedir merhaba dememişim, ilk defa bugün bu vesile ile kendisi ile tanış olacağız 14 yaşında kız çocuğu. Onun karnı ağrıyor gelmeyecekmiş dedi. Eyvallah Dedim. Pastayı süsleri bıraktım onlara.

Her şey planlandığı gibi oldu yürüdü,

Ben biraz erken eve geldim çocuklar durmayınca, çocukları da aldım eşimi bıraktım yukarıda hani komşu hanımlarıyla balkonda pasta börek yiyorlar. otursun mutlu olsun istedim.

Akşam eşim eve geldi, Millet rahatsız olmuş kızın numarasını istemenden, kızla gidelim pasta alalım süsleri o seçsin demişsin dedi. Evin içinde bir delirdim boşanmaya kadar geldik. Kadını aradım dedim abla sen ne diyorsun? ne şerefsizliğimi gördün bunu mu layık gördün bana ben ne yaptım size dedim bana böyle bir ithamda atıfta bulundun? sen yanlış anlamışsın dedi, bende evi boşaltıyorum dedim yüzüne kapattım.

Kendiside kocasıda çalışıyor. Şimdi akşam gelecekler işten sinirimden ne yapacağımı bilmiyorum. bir tarafa zarar vereceğim, benzin döküp çakmağı çıkıp öyle çıkacağım.

Arkadaşlar biz nasıl bu hale geldik? Bir de bu kız benim oğlumla oynar, ben yokken bize gelir, yemeğimizi yer. Eşim ablalık yapar yeri gelir ona. Biz birbirimizden nasıl nefret eder olduk bu kadar?
Öncelikle sakin olun. İnsanlar böyle işte, siz onlara ne kadar samimi yaklaşırsanız yaklaşın demek ki aynı samimiyet onlara geçmemiş. Ev sahiplerinizin iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Eğer gerçekten 2 senede samimiyet oluşsaydı yok efendim sürekli haberlerde görüyolar o yüzden böyle oldu vs vs geçin efendim bunları. Bence sakin bir dille komşularınızla yine çay kahve içiyor gibi oturun ve onlara tatlı tatlı sözlerinizle gereken cevabı verin. ortamı germeyin, helalleşin ve oradan ayrılın. Ben sizin yerinizde olsam oradan taşınırdım çünkü artık o aile ile göz göze geldiğiniz her an aklınıza bu gelir. Yaptıkları çok ayıp. Sizin derdiniz ne onların derdi ne.