CooL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz konuyu anlamamışsınız.
Anlatalım size,
İstanbulda özellikle 2-3 km de bir hız sınırı kontrol mekanizmaları koydular, orada yazan rakam 80. Bunda sorun yok, bunun dışında extrada yan tabelalar var, orada 50 yazıyor. e-5 te 50 ile gidicez. Yokuş aşağı olan yere mekanizma koyup 80-70-70 yazmıslar. 90 la gidersen patladın.
50 ile gitmek ne demek biliyor musunuz siz? Ha arabayla gitmişsin.. Ha eşşek arabasıyla.. Bisikletlede gitseniz yetişirsiniz o kilometreleri yaparsınız.

İşin özü devlet para topluyor. Şu sıralar trafik işaretlerine, paralı yollardaki giriş çıkış ortalama hız hesaplarınıza dikkat edin.

Soyuluyoruz. Ben geçen ay olağanüstü dikkat etmeme rağmen ortalama hıza dikkat ederken 135 ile radara yakandım paralı yolda. O parayı bende ödedim.

Ayrıca paralı yolda 120 hız sınırı çok mu size göre ben anlamıyorum?
1) Asıl konuyu sen anlamamışsın kardeşim.
Şehir içinde meskun mahalde 50 ile gidilir. Yani şehir içinde ve meskun mahalde eşek arabası ile gideceksin.
Senin bir yere hızlı varma özgürlüğünden daha önemli bir şey var o da insan hayatı.
O sınır 50'yken 70-80 le gidip ceza yiyenler var, o sınırı 80 yapsalar aynı adamlar bu sefer 100-110 ile girecekler o radara.

2) Soygun falan yok. Hayatımda tek yediğim trafik cezasınu italya'da bolonya'da yedim. ZTL diye bir şerite girmişim, araçların girmesi yasakmış 200 euro yazdılar gönderdiler 8 ay sonra arkamdan adresime. Dünyanın her yerinde trafik kuralları var ve trafik kurallarına uymayan adamlara ceza kesiliyor. Ama hem trafik kuralına uymyana hem de ceza yiyince soygun var diyen şoförler maalesef sadece Türkiye'de var. Kendinizde kuralı çiğneme yetkisi görüyorsunuz. Trafik, mühendislik, şehir planlama eğitiminiz yok ama şehir içi hız limitini kafanıza göre belirlemek istiyorusnuz. Yokuş aşağı yerde 70 hız limiti diye şikayet etmişsin, yokuş aşağı fren mesafen ne kadar uzuyor hesabını yaptın mı hiç?