GuiTaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
saol dostum. belki burda benzer bi olay yaşamış yada duymuş olan vardır diye danışmak istedim forum sakinlerine. Dediğin gibi konuyla ilgili bilgisi olan bi avukata danışmalıyım
Size yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Bir web sitesi satın almıştım. Başlangıçta satın aldığımı sandığım yazılım sonradan sadece satan firmanın kontrolü altında kullanım hakları oldu. Elimde faturası vardı. (Oyun Sitesi Bedeli 1600TL KDV Dahil)
Websitelerindeki beyanlarından görüşme kayıtlarımıza kadar herşeyi belgeledim. Savcılığa gidip dolandırıldım diye suç duyurusunda bulunmak yerine bir avukata giderek danışmanlık aldım. Avukat 5 dakika beni dinledi ve belgelere dahi bakmadan "Davanızda haklı çıkmanız yüksek ihtimal fakat davayı kazandıktan sonra bu firmadan nakit para alamayabilirsiniz ve haciz işlemi yapmak zorunda kalacaksınız. Avukatlık bedeli, Dava giderleri, Ulaşım giderleri, İcra giderleri vs. 1600TL'den fazla tutacaktır.(Bu giderler karşı taraftan tahsil edilene kadar davacı öder) Firmaya hacize gidildiğinde tutarı karşılıyacak mal bulunamayabilir" diye cevap verdi.
Bu durumda vazgeçtim. )