sengulfaruk1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu hastalığı yıllarca yaşamış.Yıllarca farklı ilaçlar görmüş ve doktorlar ile görüşmüş biri olarak söylüyorum.
İlk önce arkadaşlar kafanıza ilaç isimlerini tavsiye etmeyiniz.Her ilaç her bünyede aynı tepkiyi göstermiyor.Bunun için uyarayım sizi.
Diğer taraftan isen burada lise yada daha altı olan arkadaşlar var.Bu ilaçları bazı eczaneler reçetesiz veriyor.Örnek ve teşfit etmiş oluyorsunuz.

Arkadaşın sorusuna gelince dostum bu işin ilk öncesi ilaç değil.İlaç bir yere kadar.Bende X bir ilaç kullanıyordum iyi geliyordu ama anksiyetem vs yoktu panik ataktı.
Sonra doktor unutkanlık şikayetim ile Y ilaca cevirdi.Bu kaygılarımı tavan yaptırdı.Yan etki gösterdi haftalarca evden dışarı çıkamadım.Ailemin gözünde bile komik duruma düştüm.Bakkala gidemiyordum düşün gerisini.

Sana tavsiyem ilaçları olabildiğince min indir hatta yok et.Psikiyatrı yerine psikologa gidin terapi alın.
İlk başta dışarı çıkamasa bile ufak adımlar attır.Sokak,mah, sonra ufak adımlar atın.
Spor kesinlik ile korksada ölsede gitsin spora zaten ilaçlar senotorin veriyor spor ile bunu sağlar.
Papatya çayı bol bol.
İlaç çözüm değil dostum ki ilaç pazarının durumu düşününce aklıma bile getirmek istemiyorum.
Sonra düzeldim tabi ama yanında destek ol.Ufak adımlar ve terapi ek olarak spor çözümü ilaçlar bir yerden sonra etkisi azalıyor 10,20,30,40mg devam ediyor.
Çözüm değil.Geçmişi hatırlat eskiden bunu yaptığını başardığını vs anlat öz güveni kazandır ve stresten uzak tut.Sorunlu insanlardan ayır
Size de geçmiş olsun hocam Allah tekrar yaşatmasın zor durum. Bakalım Cuma gününe uzman bir psikolog tarafından EMDR tedavisi için randevu aldık inşallah şifamızı bulacağız. Gerek yorum yazan gerek PM ile öneride bulunan, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.