Merhabalar;
Aramızda bu hastalıklarla uğraşmış, bilgi/tecrübe sahibi akıl verebilecek birileri olabileceğini düşündüğüm için bu konuyu açıyorum.
Evlenmeyi düşündüğümüz kız arkadaşımda Anksiyete ve anksiyete bağlı olarak agorafobi görülüyor. Düne kadar yaklaşık 6 yıldır aynı psikiyatri doktorundan tedavi görüyordu. Doktor istediği anda bir ilaçla hiç bir sıkıntı yaşamadan dışarı çıkmasını sağlayabiliyor örnek vermek gerekirse yazın tatil yapmak istediğinde bir ilaç veriyor ve 1 ay kafası rahat şekilde tatil yapabiliyor fakat ne hikmetse tedavimiz hiç bir şekilde sonlanamıyor tam olarak tedavi olamıyoruz, doktora bağımlı gibiyiz. Bu arada her bir seans 350 TL ve zaman zaman bir haftada 3 kez gittiği oluyor (parasında pulunda değiliz yeterki iyileşsin diyoruz fakat bizi kullandığına kanaat getirdik) son olarak 2 hafta öncesine kadar normal tedavi sürecinde yanında aileden bir birey olmak şartıyla dışarıya çıkabiliyordu.Tek şikayetimiz fazla uykuydu ama normaldik. Sonra doktorun tavsiyesiyle modiwake kullanmaya başladık. İlk kullanımda halüsilasyon ve anksiyete'de artış gözlemledik, sorduk normal kullanmaya devam dedi (Günde 100 mg'lık 1 tablet). İlk kullanımdan itibaren dışarıya çıkamaz oldu ve şuan ilacı bırakmasına rağmen halen dışarıya çıkamıyor yani sanırım başa sardık. Beni de bahane edip duruyordu ben seni ona vermem yoksa hasta doktor ilişkimiz sonlanır diye, bizde ilacı bahane ederek doktoru bıraktık.
Dediğim gibi aramızda eğer bu hastalığı yaşamış/yaşayan, atlatan, tedavi gören yada doktor tavsiyesinde bulunabilecek kısacası derdimize derman olabilecek her türlü yoruma ve öneriye açığız.
Çok geçmiş olsun diliyorum hocam. Bende bir ara bu rahatsızlığın etkisindeydim. Psikratiye gitmeden önce hastanelerde gitmediğim bölüm kalmadı 2-3 güne bir acile gidiyordum. En acilde bir doktorun yönlendirmesiyle psikratiye gittim anlattımbana anksiyete teşhisi koydu. Devlet hastanesi olduğu için fazla ilgilenmediler, prozac vermişlerdi onun sayesinde baya iyiydim ama kendimi hasta olmadığıma inandıramıyordum. (Benim korkum teşhis edilemeyen bir hastalığım var beni bu hale o getirdi falan diye düşünüyordum). 6. ay sonunda checkup'a gittim. Tüm tahliller yapıldı çok şükür hiçbir problem çıkmadı. 144p gördüğüm hayatı bir anda 1080p görmeye başladım. Doktora gittim anlattım böyle böyle dedim daha iyiyim dedim o zaman ilacı keselim dedi yavaş yavaş ilacı bıraktım 2 ay gibi bir sürede. Toplamda bu maceram 8 ay kadar sürdü.
Kız arkadaşınla korkutuğu şey neyse onun üzerine gidin. Yani açık alanlara gitmeye korkuyor olabilir ama neden korkuyor ne düşünüyor kendisine ne olacağını düşünüyor? Bu rahatsızlık zamanımda ne evde yalnız kalabiliyordum nede dışarıya tek başıma çıkabiliyordum. Problemi kendi kendime çözmüş oldum.