1) Su-i misal emsal olmaz. Kötü örneği emsal gösterip yırtamazsınız. Cinayet işleyiğp sonra memlekette binlerce faili meçhul cinayet var önce onları yakalayın sonra beni hapse atın diyemesziniz.
2) Trafikteki kurallar tüm insanların yaşam güvenliği için alınmıştır. Ve herkes tüm kurallara uysa neredeyse hiç ölümlü kaza gerçekleşmez. 85 otoban için tehlikeli derecede düşük bir hızdır, yerleşim yerinden geçerken tehlikeli derecede yüksek bir hızdır. Muhtemelen cezayı hız sınırının 70 ya da 50 ye düştüğü meskun mahalde yemişsin.
3) Arabanızı park yasağı olan yere koyup sonra park cezası 108 lira diye ağlamayın. 20 senedir araba kullanıyorum hala tek bir park cezası ya da radar yemedim üstelik 5 sene aktif şehirlerarası seyahat ederek çalıştım. Çünkü 200 metre yürümeyi göze alıp arabayı alt yola bırakıyorum. 5 dakika işim diye park yasağı olan yere koymuyorum. Çünkü oraya günde 50 dane 5 dakika işi olan adam geliyor ve park yasağı olan yere araba bırakıp yolu tıkıyorlar. Hatta ikinci sırayı parkeden ahlaksızlar var. 108 lira az. Bunlara 500 lira yazmazsanız akıllanmayacaklar.
4) Suriyelilereyapılan uygulamaları örnek gösterip, ben bu memleketin asıl sahibiyim, ceza falan kesemezsini bana, ben istersem kurallara uymam demek, ya da önce suriyelileri halledin sonra bana ceza yazın demek mantıkla ve akılla açıklanamayacak bir tutum.
5) Trafik cezaları karşılığında bri şey alınmadığı için boşa harcanan bir para olarak sinir yaratıyor. Ama keşke bu parayı boşa harcamasanız ve ders alsanız. Bir sonraki sefer meskun mahallere girdiğinizde 80 le gitmeseniz ya da aracınızı düzgün bir yere parketseniz.