Kavramları birbirine karıştırmayın.

Trafikte en önemli şey kurallardır. Kurallara uymak zorundasınız. Bunun tartışılacak yeri yok. Hız sınırı 50 ise 55'le gidemezsin. 90 ise 100 yapamazsın. Emniyet kemeri takmak zorundasın. Alkollü araç kullanamazsın. Hatalı yere park yapamazsın. Tabela olması şart değil, ehliyet alırken normal koşullarda park yapılamayacak yerleri ve hız sınırlarını öğreniyorsunuz ve sınava giriyorsunuz. Bunların bahanesi yok, yol kalabalıktı ondan bastım diyemezsin. 3 kere basarsın bişey olmaz 4. de çocuğa vurursun can alırsın. Yasak yani bunu aklınıza sokun !

Cezaların adaletli dağıtılmaması kurallara uymama bahanesi olamaz. Bunu değiştirmenin yolları var. Oy hakkınızı buna göre kullanın. Şikayet hakkınızı kullanın ama o ceza yemedi bana da kesmeyin diye değil, hata yapanı şikayet edin.

Trafiğin durumu, yolun boş olması, aceleniz olması, asker uğurluyor olmanız, düğününüzün olması, sevgilinizle kavga etmeniz trafik kurallarını ihlal etmeniz için bir bahane olamaz. Uyulmayan her trafik kuralı bir başkasının canı için tehlikedir. Kendinizi düşünmüyorsanız başkasını düşünün.

Mesajım kişisel alınmasın, genel olarak tüm trafik konusunda yazmak istedim.