Yanlış bilgi vermeyin lütfen.Tescilsiz markaların domain adresleri 2 sene içinde iptal edilebiliyor itiraz gelmesi durumunda. Domaini size vermeleri ömür boyu sizin olacağı anlamına gelmiyor nic.tr sitesinde kanunları okuyarak bilgi vermenizi tavsiye ederim.
Yanlış bilgi mi? "com.tr uzantısını alırken markanın onaylanmış olup olmamasına bakılmıyor" dedim. Bu yanlış bilgilendirme değil. Lütfen eleştirmeden önce daha dikkatli okuyunuz. Marka başvurusunu yapmış olması com.tr alması için yeterli. Akabinde onay süreci, itirazlar vs. oldukça uzun süren süreçler. Markasının com.tr ismini güvence altına alması için bu yeterli. Alan adını alır ve markayı bekleyebilir.
Proje için vakit kaybetmelerine gerek yok bu gibi durumlarda. 2 Evrak düzenlediği için 1000 TL + KDV isteyen marka danışmanlarına spesifik markaları tescil ederken gerek olduğunu düşünmüyorum. Ne zaman ki genel ibarelere yakın veya riskli bir marka tescili yapılacak, o zaman profesyonel destek almakta fayda var. Daha önce birçok müşterimin markalarını bu şekilde tescilledik hiç bir sıkıntı da çıkmadı. Örneğin A-metal isimli marka gibi çok spesifik olmayan bir isim bile olsa, logosu hazırsa, üretim sektöründeyse, 1000 lira patent ofisine ödeyeceğine, ürününe reklam yapıp markasını duyurmaya harcar