idfilmdizi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam peki filmleri sadece 480p boyutunda upload edip yüklesek, yani render ile uğraşmasak olmaz mı? Kalite açısında orta halli ve her türlü internet hızına hitap eder diye düşünüyorum. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Açıkçası yazılımile aram hiç iyi değil, bu tür durumlarda kitlenir kalırım
Şimdi en basiti senin dediğin oluyor videoyu direk sunucuya atalım çalıştıralım ama buda büyük ihtimal başka sorunlara yol açıcaktır bu benim düşüncem tabiki.Daha deneyimli arkadaşlar vardır onlarda cevap verirse bi yol alınabilir.

Ben 3 farklı türe çevirdim 1080P mp4 ü sisteme yükleyip daha sonra 360P 720P 1080P olarak ffmpeg ile renderladım yaklaşık olarak 10 dakika gibi bir süre tuttu çevirdiğim format ise HLS formatı nerede görsem hls var demekki insanların bir bildiği var.HLS ile jwplayerda oynatma sağlıyorum sorunsuz ama bunu senden başkasının yapmasını istemiyorsun diyelim 2. bir site senin iframe veya hls ni çalıştırmaman lazım bunun içinde ekstra önlemler devreye giriyor yani olaylar gelişmeye devam ediyor Ama mutlak şartla çift sunucu şart 1-RENDER YAPILICAK MAKİNA 2-HLS VEYA MP4 LERİ saklıcağın makina olması gerekiyor.