KsempatiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardesim yapma ben evim dublex golden besledim inan hem köpek eziyet gördü hem ben onunla hiç durmadan ilgilenmen gerek her sabah her aksam gezdirmen gerek. Heryer tüy giydigin eldise deydigi anda hep tüy kizginlik donemi gelir havlar susturamazsin evde yalniz kalir havlar komsular sikayet eder baskasina vermeye kalkarsin hayvan cocugun gibi olur kiyamazsin en son mecbur kalirsin o hayvaninda kisacik hayatini mahvedersin daha bir cok zorluklari var inan bana hiç bir köpek evde beslemeye uygun degil onlar için en iyi yer kulübesi olan bir bahçe.
Teşekkürler hocam peki kedi yada daha ufak bir köpek için ne düşünüyorsunuz? Onların egzersiz ihtiyaçları daha az oluyor çünkü. Burada önceliğim hayvanın eziyet görmesi ben başıma gelecekleri az çok biliyorum ve bir nevi razıyım bunlara ama durduk yere bir hayvana eziyet etmeye gerek yok. Yorumunuz için teşekkür ederim.

gunayozgur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın dediğine katılıyorum, hem senin için hemde hayvan için eziyet olacaktır. Bu tür hayvanlar bahçede bakılması gerekir, hem hayvan için de bahçede ve dışarıda olması daha sağlıklıdır.
Ben de açıkçası böyle düşünüyorum ama evde besleyenlerde var sanırım veteriner arkadaşlarla da görüştüm bu konuda ama birçok fikir ayrılığı var kimisi egzersiz yaptırdıktan sonra çok sıkıntı olmaz 1 saat dolaştır ortalama diyor kimisi evde bakma hayvana eziyet diyor kimisi hiç havlamaz kimisi belli olmaz köpek bu derken iyice kafam karıştı benim de. Teşekkürler yorumunuz için.