Merhabalar,
Motosikletim ile Üsküdar'dan, Şile'ye giderken Ömerli-Şevketpaşa arasında hız sınırı ihlali yaptığım için Avcıkoru parkı kavşağında çevirdiler durdum. Hız sınırı ihlali yaptığım gerekçesiyle bir görüntü gösterdiler 51/2-c sebebiyle 1002 TL trafik cezası yedim. 80 kilometre olan sınırda 274 net ölçümle ilerlemişim. Cezayı ödedikten sonra, aynı yola kamera açarak gittim ve uyarı sınır tabelasının olmadığını görüntüledim ve itiraz ettim.
Bugün gelen evrakta
"Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir ki bu durum, çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez."
Ödediğim 1002 TL'nin bana yasal faizi ile geri ödeneceği yazıyor.
Kısacası Drone ile tespit edilen cezaların yasalaşmadığı sürece geçerliliği yokmuş.
Sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum
Emsal bir karar ile ceza yiyen kişiler ödemiş oldukları cezaları alır yani öylemi.Biran önce o zaman yasalaşmadan yüksek ceza yiyenler bu işlemi yapmalı.
Taktir ettim sizi.