ikare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeş şu kadar puan bekliyorum demişsin ama burdakilerin büyük kısmı sanıyorum ki o puan aralığında hangi sayısal bölümler var bilmiyordur. hatta sayısalda hangi bölümler var onu bile detaylı olarak bilmiyoruz çoğumuz.

Ben sana TIP oku desem puanın yetmez, at atrenörlüğü oku desem o bölümü okuyamam dersin. vs. vs.

En iyisi mi sen o puana gelme ihtimali olan, senin de okumak isteye bileceğin 3-5-10 tane bölüm söyle. biz de sana diyelim ki filanca bölümü bizim dayıoğlu okudu işsiz kaldı, filancayı teyze kızı okuyordu okulu okumak yerine kocaya kaçtı falan anlatalım.
böyle tamamen armut piş ağzıma düş öneri istersen sana yardımcı olmak isteyen de olamaz.
Normalde baba mesleği diye makine mühendisliği istiyordum ama bana göre olmadığını farkettim. Sağlık bölümlerini istiyorum.2 tanesi arasında çok kaldım . Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. 24 tercih hakkımın 6-7 tanesini bu bölümleri yazmayı düşünüyorum hatta daha fazla yazabilirim . Bir sonraki düşüncem Endüstri Mühendisliği. Böyle başkalarının tercihimde alarak bölümü araştırıp tercih listeme eklemek istiyorum . Mâlum 1 hafta zaman tanınacak tercihler için

Trus67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği seçebilirsiniz. Fakat kendinizi geliştirmediğiniz taktirde okulun derslerini geçmek için çalışırsanız işsiz kalma ve asgeri ücretle işe başlayan mühendis olabilirsiniz.
Test alışkanlığım pek olmadığı için puanım kötü geliyor . Görsele dökme pratik yapma şeylerini seviyorum . Bi işi yapıyorsam en iyisi olmak için elimden geleni çabalıyorum . Ama bu puanla mühendislik için geçmişi olan bir üniversitede okumam zor. İş alımında da ilk olarak bizim becerimize değil okulumuza bakacakları için tercihlerimde 1-2 tane Endüstri mühendisliği yazmayı düşünüyorum . Başka önerebileceğin var mı ?

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne seviyorsan onu oku dostum. İnsan sevdiği mesleği yapmalı bence. Ayrıca okumak zorunda değilsin. Bu ülkenin okumuş insana ihtiyacı olduğu kadar marangoza inşaatçıya da ihtiyacı var. Okumak = okul demek değil. Okul olmadan da kendini geliştirebilirsin. Sevdiğin mesleğini yap, sırf okumak için bir bölüm seçip okuma.
Haklısın herkes okumak zorunda değil. Zaten birçok milyarderin geçmişinde okul ile arası pek iyi olmadığı gözüküyor . Ama bulunduğumuz konumda bilimsel değilde tarımsal şeyler ön planda olduğu için kendimi bir üniversite okumadan geliştirebileceğimi sanmıyorum