teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ön yargı çok kötü bir şey. 18 yaşında değilim. Bunları senden çok ben düşünürüm. Canımı sokakta bulmadım her şeyden önce küçük bir yerde yaşıyorum ve bol bol boş alan var. Ailemde arabası olan yok. Bana araba kullanmayı öğretecek kimse yok. Olan arkadaşlarım da otomatik vitesli kullanıyor ve ben manuel öğretmem diyor. Haliyle onların aracında öğrenmiyorum.

Kapıda araba olmadan araba kullanmak öğrenilemez. Gökten zembille böyle bir yetenek gelmiyor kimseye. He dediğim gibi arabası olan yakınlarımla sık sık bir arada olsam neyse. Kapıda araba şart. Mahallemizde sürücü kursu var. Hocalarla konuştum. Bazen ücretli bazen de ücretsiz ders verecekler. Her gün birkaç saat sürücü eğitmeni eşliğinde öğreneceğim. Umarım ön yargınızı elemişimdir.
Güzel kardeşim bu ülkede ehliyet kursları var. Ücreti mukabilinde öğretiyorlar zaten. Var olan yasalar kurallar senin hayatını ve çevrendekilerin hayatını korumak için var. Gerçi 18 yaşından küçük olduğun halde sana araba alacak bir ailen varsa oda çok başka bir konu. Kendi canını bilmem Allah göstermesin bu saatten sonra tatsız bir şey gelse başına bu kaza değil karar oluyor ama inşallah kimsenin canını yakmazsın.Bence yanlış yoldasın yanlış hevestesin. Senin araba alıp almaman bana hiç bir şey kazandırmaz. Umarım eğer almaya karar verirsen de kazasız belasız kullanmak iyi günlerde kullanmak nasip olur. Ama her zaman en kötü ihtimalleri de düşünmek lazım. Ki o bütçelerdeki araçlar da güvenlik standartları çok yüksek olmaz.