Tahsin hocam merhaba bayağıdır görüşmüyoruz. Biliyorsun Renault'ta IT departmanındaydım. Gözlemlerimi şöyle açıklıyayım ;
1- Öncelikle Renault'tan bahsedecek olursam Zoe an itibarı ile tek elektrikli aracı. Şarj istasyonları tüm Renault bayilerinde mevcut. Yani kartınızı okutarak aracınızı şarj edebilirsiniz. Ancak Renault bayisi olmayan bir yerde sıkıntı yaşarsınız.
2-Tüm elektrikli araçlar içinev tipi şarj aparatı var diyebilirim. Ancak şarj istasyonlarındaki şarj süresi ile evde edeceğiniz şarj süresi bariz farklılık arz edecektir. 100% şarja ulaşmak için şarj istasyonunda 3.5 saat yeterli iken evde bu ortalama 12-14 saati bulabilir. Aynı zamanda 3. sorunun cevabıda olmuş olur.
4 - Maksimum menzil şu anki araçlarda 220km civarında tabi bu fabrika verileri. Yani siz bunu 180 gibi düşünseniz daha sağlıklı olur. Dediğim gibi buda her elektrikli araçta söz konusu değil.
5- FP olarak değerlendirecek olursanız Fluance Z.E diyebilirim ama ondada maksimum menzil 120km yani uzun yolda kullanılacak bir araç değil.
6- Hybrid araçlara gelecek olursak şu an gözlemlediğim kadarı ile en verimli Hybrid teknolojisi Toyota'da diyebilirim. Aslında Peugeot'un bazı modelleri (3008 hybrid) de mevcut ama ülkemizde satışı söz konusu değil. Hybrid olarak Toyota CHR tercih edilebilir. Ancak onda da motor hacmi 1.8 yani benzine geçtiğinizde yakıtı fazla görebilirsiniz. Ondan ziyade Hybrid aracın faydası yalnızca şehir içinde görülür. Şehirler arası hybrid kullanmak söz konusu değil direkt benzinli tüketim söz konusu.
Ben sürekli geliyorum teklrdaga. Bir kere oturup sohbet imkanımız oldu ailecek.. Ben sürekli o taraftayım..
Zoe 350 km diye duymuştum demek o kadar yokmuş... Keşke ortalama 500 km filan olsa da Kastamonuya filan gidebilsem (:
200 km boluyu aşmıyor😂
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle Bilgi için teşekkür ederim