PaLaCoRDa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı dediğin yerlerde haklısın inşallah dediğin gibi olabilir, ama sürekli kendi projeni instagram ile kıyasladığın için bile bu projenin tutmayacağını, hemen hemen instagram clone olduğunu düşünüyorum. Hazır tasarımı editleyeceğiz diyorsun zaten, yani sen özgün bir şeyler değil toplama bir şeyler koyacaksın ortaya anladığım kadarıyla. Git codecanyon dan instagram clone script al, bunu da sadece hayvan fotoğraflarına yönelik yap, al sana fikir petstagram, hayvan severler, evcil hayvanı olanlar toplansın büyütsün paylaşsın ama her şey clone. Tahmince senin proje de böyle clone olacak bir şey zaten. Başarı oranı düşük ama denenebilir, belki tutarsa gelecek gelirlerle yeniden özgün bir şekilde tasarlanabilir. Yine de tabi ortak olacak kişilerle detaylıca konuşursunuz ben detayları bilmeden anladığım kadarıyla görüşlerimi yazdım O zaman başarılar diyelim izleyelim
Detay bilmediğiniz için böyle demeniz normal ama instagram ile kiyaslama sebebim video ve fotograf olmasi, yoksa facebookta da video fotograf var bunu ig ile kiyaslayabiliriz ayni durum ben akılda bir sey canlansin diye boyle bahsettim fikir daha once yapilmis bir sey degil, bir şeyin klonu da değil

freguencey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Orjinal fikriniz yok ise bulaşmayın ama orjinal ve ise fikriniz babalarınızdan borç alın çevrenizden isteyin bırakın yazılım sponsoru bulmayı üzülürsünüz.
Bir ürünün satması (kullanılması) ağızdan ağıza dolaşması, teşvik edilmesi, gönüllü marka elçiliği yaptırması fikrin orjinalliği ile alakalıdır. Kimse şunu demez " ya çok güzel bi yer buldum ama facebooka benziyo girsene " neden o muhteşem uygulamanıza girmemiz gerekiyor farkınız nedir ?
Eksi ve artılarınız neler. Piyasa koşullarını okudunuz mu, Bi işin süreci sadece yazılımın (app) bitmesiyle bitmiyo, finans, sunucu, güvenlik, hukuki gibi bir çok etki söz konusu. Ayrıca bu uygulamada ne gibi ekosistem yaratacaksın webservis vericekmisin ? Veya hangi servisi ücretli yapıcaksın.
Abi 1milyon üye olsa bunların %5 gold olsa parayı kırarık düşüncesi ile mi gelir modelini çıkardın yoksa gerçekten reel bi gelir modelin varmı ? Bu modele kaç sene içinde ulaşabilirsin. Gibi gibi bir çok soru var hocam çok araştırma yapmak lazım.

İşin özü 1,500TL ile reklam kasıcaz, uygulamayı yazıcak sponsor yazılımcı arıyoruz diyince işi baya basite aldığınızı sezdim, daha profosyonel yaklaşırsanız detaylarda biraz kafa patlatırsanız en basit bi e-ticaret sisteminde bile min 6-7 ay iş yükü ile elle tutulur bi iş çıktığını göreceksiniz o 6-7 ay içinde min 100K bütçe ayrılıyor.
Güzel öneriniz için teşekkür ederim, cevap yazmak için bilgisayara geçmeyi bekledim
Fikrimiz orjinal ve tutacağına eminiz ama daha lise sondayız daha önce bir çok proje yaptık, yatırım aldık vs yani tecrübemizde var. Fikir orjinal olduğu için ağızdan ağıza geçicek zaten daha önce ypaılmadığı için ve özgün ve ilgi çekici bir sosyal medya platformu olduğu için ağızdan ağıza da dolaşıcaktır ama bunu tetikleyecek bir miktar reklam bütçesi lazım onu da olabildiğince karşılicaz, 1.500 tl yi min ve genel gözlem verdim yani üni çalıştığım için iş alamıyorum alsam ciddi miktarda yatırırım zaten
Dediğiniz alanlarda zaman oldukça araştırma yapıyoruz tabiki.
Gerçek bir gelir modeli düşünüyoruz tabiki.