Hocam nasil bir Bilgisayar kullaniyorsunuz, merak etdim? 2GB Ram li Bilgisayarda, autocad Light bile kasiyor bizim sirketde. Cizime yaklastirinca, yada cizimi sag sola dogru iterken bile donuyor.
autocad kullanımında bilgisayarın özellikleri dışında kullanıcının özeliklleri de önemli. siz eğer dikkatli çalışmazsanız 16 gb ramli bilgisayarda bile kasma yaşanabiliyor. arkadaş da sadece 2d çizim yapacam deyince yeter dedim ama düzgün çalışması lazım tabi ki.
ben 8 gb ramli bilgisayarda önce 2d çiziyorum, sonra autocad'in 3d versiyonunda binanın duvarlarını, döşemelerini, balkonlarını ve çatıyı modelliyorum. ondan sonra da 3ds Max'te modelime devam edip render alıyorum hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. ama bu dediklerimi 12 gb ya da 16 ramli bilgisayarlarda yapıp sıkıntı yaşayanlar oluyor.