Bende senin gibi JS temellerini öğrendim, JQuery'e geçtim. Bence JQuery yukarda arkadaşın yazdığı gibi yılların kütüphanesi bunu öğrenmelisin. Arkasından Reach/Angular/Vue birin seçip öğrenmelisin arkasından Node.JS'e geçmelisin.
Yani tavsiye etme sebebim ben böyle yapıcam ondan ama burda bende sende yeni öğrenen arkadaşız daha çok bu frameworkleri kullanan arkadaşlar Web/App Projeleri geliştirmek için hangi sıra daha iyi sebepleriyle önerirse daha iyi olur tabi.
Bence sizin dediğiniz gibi önce angular/vue/react sonra node.js öğrenmek biraz tepetaklak gitmek gibi olur. Çünkü react zaten node.js tabanlı sayılır, node.js öğrenmeden vue/react/angular öğrenmek yerine önce node.js öğrenmek daha makul olacaktır.
Konu sahibinin sorusuna gelecek olursam; bence jquery tabiki bi node.js değil ama çok uzun zamandır var ve sürekli geliştiriliyor. Olaya dom yapısı mantığından bakacak olursak elbette performans sıkıntısı çıkaracaktır, çünkü örneğin jquery ile bi div içindeki metni değiştirmek istediğinizde dom içinden metni silip yeni metni yazıyor, dolayısıyla html yapısında değişiklik olduğu için performans sorunu illa ki olacaktır. Küçük projelerde çok dikkat çekmese de büyük projelerde jquery kullanmak performans sorunu gözle görülebilir şekilde hissedilecektir.