Ben yanına kâr kalsın mı dedim? Siz dediniz ki oynayan suç işlemiş sayılmaz bende buna cevap verdim. Herkes yetişkin birey kanunları bilmekle hükümlüdür eger ki yasadışı bir eylemi bilerek gerçekleştiriyorsa bu da suçtur. En basiti kırmızı ışıkta geçtiniz ama bunun yasak oldugunu bilmiyordunuz ve itiraz ettiniz sonuc ne oluyor? Özür dileriz kestiğimiz cezayı hemen iptal ediyoruz mu diyorlar?
İlgili kişi bilerek suç islemiş ve yasadışı bir eyleme destek vermiştir bu yuzden ben hakim olsam oynatana ceza keserim ancak oynayanın parasını iade etmem devleti zarara uğrattığı icin el koyarım. Araştırın, bulacağınız sonuçlarda dedigim gibi olacak.
öncelikle evet oynatana ceza kallavi. oynayana da ceza olabilir kabahatler kanununa göre onu bilemem ancak cezanın sonucuna göre "sistemde olan paradan" hariç çünkü o müsadere edilecektir yani dediğiniz gibi el koyulacak. ancak tazminat davası açar ve parasını icra yolu ile "oynatan kişiden" alabilir.
ancak yine de bu konuda bir kaç hakime ve savcıya danışıp pazartesi tekrardan yazacağım. izinliyim yoksa yarın sorardım.