Bu furya aslında yeni değil benim gözlemlerime göre 2013'den bu yana gittikçe dozu artan bir durum. Haber siteleri bu işe yeni başlamadılar. Google göz yumdukça yumdu. Her geçen sene haber siteleri işleri dahada abarttı.

Bunun yanı sıra otoriterlik kisvesi altında arama sonuçlarının içine ettiler. Dolara en yüksek faiz veren banka kelimesini aratın görün.İlk sıralardaki sitelerde TL mevduatına verilen faizden başka bir şey yok ama adamlar ilk sırada. Hani google kullanıcıya en doğru içeriği gösteririrdi ?

Hadi yazılarda Dolar, Euro, TL tüm mevduatların faiz oranları verilmiş olsa anlayacağız. Yok arkadaş sadece TL mevduatına verilen faizin anlatıldığı konular otoriterlik saçmalığına ilk sıralarda.

Duckduckgo bu konuda biraz daha iyi diyebilirim, ben kendim onu kullanıyorum. Altyapı meselesi nedir bilmiyorum ama sonuçları Yandex'e benzettim biraz.

Edit: https://www.takvim.com.tr/ekonomi/20...iktari-ne-oldu

Şuna bakın, sağdan soldan çalma çırpma. Konu içindeki faiz miktarlarının yazılı olduğu görseli ilk sıralardaki bir siteden çalmışlar. Millet tablo yapsın, uğraşsın bunlarda copy paste ile ilk sayfalara gelsinler.