Bilgisayar ya da telefonda hesap makinesini kullanma. Çünkü sadece tuşlara basıp sayıları yazıyorsun bir emek harcamiyorsun haramdır. Telefon kullanma, mektup helaldir telefon haramdır. Hele telefon ile görüştüğün kişi ile ticaret yapıyorsan haram yazılır. Mektup yazsan ama helal yazılır. Web sitesi açma sakin. Çünkü kendine özel yeryüzünde bugüne kadar yapılmamış bir şey yapacaksan başkasının fikriyle yapmış olacaksın. Mesela finans blogu gezi blogu kadın blogu yemek tarifi blogu acamazsin. En iyi ihtimalle onlardan esinleneceksin, başkasının düşünerek ilk olarak yaptığı işi, bilmem kaçıncı kez kopya halde acanlardan biride sen olacaksın. Emek harcamadan kafa yormadan hazır bulunmuş bir sektör üzerinde daha önce yazılmış yazıları farklı cümleler kullanarak özgün diye yazacaksin. Ama ana fikri çalmış olacaksın. Bence haram yazılır buna.
En iyisi mi hocam şöyle yapalım, kalp kırdıysam özür dilerim. Yukarıda yazdigim şeyler size azicik ucundan bile mantıklı geldiyse siz internet üzerinden iş yapmamaya özen gösterin.
Hatta bilgisayar kullanmazsanız helal parantezine alınmış bir insan olabilirsiniz. Çünkü ister istemez lisanssız bir tane de olsa ürün kullanacaksınız. Kul hakkina gireceksiniz. Bence komple teknolojiden arındırın kendinizi.
hocam öyle bir düşüncede bir insan değilim lakin insanın inancı oldumu böyle seylere dikkat ediyor ben site kuruyorum hiç bir emeğim yok hiçbir çabam yok site acmaktan başka botlar herseyi yapıyor haliyle inanclı olduğunda soruyorsun bu doğrumu yanlışmı yanlış bişeyse yapmayayım diye sizin anlattığınız dinciliğe giriyor cahilliğe giriyor bunlar teknolojinin nimetleri hayatı kolaylaştıran nimetleri, tabiki botlarda hayatı kolaylaştırıyor ama resimlerde bize ait değil başkasının resmi bir emeğin yok ben böyle düşünüyorum gerçekten bilen birine sormak istedik
adam belki anlatır botlar teknolojinin ürünü hayatı kolay laştırmak için helaldir
ama resimler senindeğil başkasının resimlerini kullanıyorsun izin almadan bu haramdır gibi kesin cevap veren olur diye sorduk