ByAsLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazmak istemiyorum aslında ama gerçekten çok boş bir yorum gibi geliyor bana. Evet bazı siteler(sizin) kıytırık olabilir ama kıytırık olmayan elindeki imkanlar ile çok güzel işler yapan siteler var bu adamlar sizin yorumunuza göre google para kazanacak diye hiç içerik girmesin. Birde "anlık 5-10.000 ulusal haber siteleri arasında seçim yapmanız gerekirse hangisini seçerdiniz?" bu kısım çok saçma değil mi sonuç itibariyle google bir reklam şirketi ve bu adamların hiti yüksek diye bunlardan reklam mı alıyor? Hiti googleden alıyorlar farkındasınız değil mi?

Sabahın hiti aylık 100 milyon diyelim direk giriş sadece yüzde 20 hesabını yapacağınızı düşünüyorum. Yüzde 50 deseniz yine anlayacağım bilmem kaç yıldır sektörde olan adamların direk girişi ortalamaya vursak günlük 150-200K
Bence yazmaktan çekinmeyin. Yazdıkça birşeyler öğrenenler çıkar.

Genelde demeyeyim de her zaman "boş yorumlar" yaparım.

2 gram aklım olsa marka olabilecek "ilkservis com" alan adı ile Google News haber sitesi işine girerim.

Öyle ya. Hürriyet, Sabah vb. siteler kim ki?
Ben tek başına onların her birimde ki içerik ekleyen elemanlarını rahat geçerim. (Toplasan içerik ekleyen 50 kişi ya var ya yoktur. 100 kişi olsa çekinirdim ama 90 kişi ne yazar.)

Millet Ramazan Bayramı namazı kılmaya başlar iken adamlar kalkıp 2 ay 10 gün sonrası için "Kurban Bayramı namazı kaçta" içeriklerini ekliyorlardı.

Şöyle örnek göstermiştim.

Şöyle cevap yazmışsınız Birde "anlık 5-10.000 ulusal haber siteleri arasında seçim yapmanız gerekirse hangisini seçerdiniz?" bu kısım çok saçma değil mi sonuç itibariyle google bir reklam şirketi ve bu adamların hiti yüksek diye bunlardan reklam mı alıyor? Hiti googleden alıyorlar farkındasınız değil mi?

Bir şeyi kavrayamadığınız belli.

Örnek veriyorum; Hürriyet sitesi bazen günlük, bazen saatlik reklam karşılığı X firmasından oldukça yüksek fiyatlara reklam yayınlamak var iken neden sitesine bir kaç küçük yerde 0.010 kuruşluk Google Adsense reklamı ekliyor?

Bilmiyorum anlatabildim mi? Daha çok yazardım ama boş mesajları okuyarak ikimizinde vakit kaybetmesini istemem.