özel sektörde 1-2 saat çalışmak devlette 8 saatten iyiyse neden memur oldun

memuriyet yatış yeridir bi kaç istisna görev dışında.
özel sektörde 1-2 saat çalışıyordum ancak günümün 9 saati gidiyordu sonuçta bana çalıştığım süre değil mesai saatim üzerinden para veriyorlar bana bugun x fabrikasi gel saati 300 tlden günde 3 saat çalış desin orayı tercih eder memurlugu bırakırım önemli olan vakit bu vakitte en cok ne kadar para kazanabileceğimiz yani ne kadar az saate daha cok para veren sektör var ise onun için uğraşırım ayrıca memurluk madem o kadar basit ben torpil ile atanmadım bi tanıdığım yok muhalif görüşte bir insanım ben 4000 başvuru arasından 100 kişi arasına girmeyi başarabilmissem bırakında 9 saat değilde 8 saat çalışıyım
ek olarak bir diğer sebep ise Antalya'da turizm sezonluk iş tir paranı ya alırsın ya almassın yada parça parça verirler eline 200-300 hayrını göremezsiniz bikaç istisna otel dışında onlardada kışın bu sorunlar olur niye düzenli maaş alma imkanım varken özel sektörle uğraşıyım ?
son işim teknoloji firmasında satış daanışmanıydı saat 10da giriyor akşam7-7.30 da çıkıp 2.5 k maaş alıyordum hafta sonu izni yok hafta içi kullanıyorsun , nişanlım ise ofiste çalışıyor sadece hafta sonu izinli 3 yıl kızı gündüz görmedim ben

sen olsan ne yapardın ?