o yüzden yeni baslayanlarin kesinlikle kitaptan ögrenmeleri gerek. Sen baya gec kalmissin. Yani güzel bir kitap edinip onu takip ederek coktan her seyi halletmistin. Söyle bir kitap buldum https://web.itu.edu.tr/~sakarya/files/delphi.pdf
bölüm 7 (syf 1055 de db bölümü var)

Kitabin hepsine bakmadim belki vardir ama yabanci bir forumdan baktim adotable ve adoquery farkina gayet basit. Eger bir tablonun/tablolarin tüm verilerini göstermek istiyorsan adotable, belirli bir kriter koymak istiyorsan (atiyorum yaslari 30 dan büyük olan ögrencileri getir) o zaman adoquery kullanacaksin.

Birilerini bulabilir misin bilmiyorum. Datatabe ögrenme isi benim de kafami acayip karistirdi, iki tane kitap bitirmistim bir türlü anlayamadim, o kadar video izledim yine anlayamadim ama bunlari yapa yapa bi gün baya iyi ögrendigimi farkettim Bu is emek ister hocam. Elini tasin altina koyacaksin. Delphi'yi sadece dersi gecmek icin ögrenebilirsin cünkü piyasada bir alani olmayan ve olacak gibi durmayan bir dil. Kitap+videolarla calis, sinava kadar bol bol pratik yap (yaptikca anlayacaksin), sonra sinavina girip gec. Bilsem yardimci olurdum ancak bu kadarla sinirli benimki. Arastirip ögrenmek senin isin