Bu gün evde sıkıldığım için bilgisayarımı da alıp starbucks'a gittim. Bir sade filtre kahve alıp 7,25tl verdim.
Bilen bilir, starbucks'da çok güzel çalışma masaları oluyor. Siz ve sizin gibi insanlar orada bir topluluk oluşturunca ciddi bir ortam oluyor. Aynı zamanda bilgisayar başında sıkılmıyorsunuz. Yani size ister istemez çalışma isteği geliyor. Bunun meyvesini de alıyorsunuz.
Ama gel gelelim internet hızı.
100-200kb/s indirme hızıyla aşırı sinir edici bir şey. Makale yazıp, yalandan takılan kişiler için çok sorun değil fakat bizim gibi işi download/upload olan kişiler için gerçekten çileden çıkartıcı bişey. Hatta şöyle söyleyeyim, bunları yaparken kendi telefon verimi açıyorum. Bazen speedtest'e bile giremiyorsunuz.
Orada otururken iç geçirdim.
Keşke dedim bazı şehirlerde sırf bizim gibi kişiler için (webmaster) girişim cafeler olsa. Ve bunları devlet yapsa.. İnternet hızı şöyle 1000mbps olsa...
Eminim üzerinde uğraşıp sıkıldığımız projelerimizde bitirmemizde bize yardımcı olacaktır. Çok değişik bir tanışma ortamı olacaktır. Hatta bazen birlikle rastgele proje geliştirmek bile mümkün olacaktır.
Keşke..