delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

İşte tam da bu dediğiniz durum için tereddüt ediyorum. Hayvanları çok severim. tam 7 yıl tavşan besledim, 4 yıl kuş, 15 yıldır akvaryumda sarı prenses besliyorum. Evde kedi veya köpek hiç beslemedim. Köyde alman kurdum vardı 3 yıl kadar besledim ama köyde dışarda oluyor. Sadece yıkamaya banyoya sokuyordum o kadar.

Yani hayvan sahiplendiğimde 1 yıl sonra sokağa atmak istemiyorum alışacağız sonuçta, bunu kaldırabileceksek almak istiyorum hayvanı.

Bana tercüman olduğunuz için teşekkür ederim.

Düşünmeye devam
Bunu düşünmeniz bile güzel, o 15 yıl ortalama ilgi gösterip bakabilmesi de mesele, tabi daha uzun daha kısa da yaşayabiliyorlar normal olarak, benim evimde 1 kedim mevcut onun yemek düzeni benden düzenli , aşılarıdır yemekleridir tuvaletidir tüyüdür vs. bunların hepsini düşünüp etmek gerekiyor kolay değil ama evladınız gibi olduğunda onların hepsini yapmak etmek dert gelmiyor bir zaman sonra alışıyorsunuz, mesela aşılar tarihleri ortalama 2 3 ayda bir iç dış diğer senelik aşıların maliyetleri bunlar her sene yükseliyor nerden baksanız, sonra mama fiyatları ciddi seviyede kaliteli bir mama kullanmanız gerekiyor uzun yıllar düzgünce sorunsuzca yaşamasını istiyorsanız(tabi problemlerin hepsi mamayla olmasada sağlıklı beslenmesi şart), sahipleneceğiniz kedi veya köpeğin cinsi sahipleri varsa tanıdığınız problemleri yaşamları kişilikleri hakkında konuşun bakın en azından bir fikir oluşturur aklınızda, köpek alacaksanız sabah akşam dışarı çıkarıcaksınız hem tuvaleti için hem sağlığı için yürüyüş yapması gerekiyor bunları her gün yapabilicekmisiniz bunlarda bir sorumluluk, sorumluluğunun iyi hesabını yapıp ona göre sahiplenin en güzeli ki bunun hesabını yapıyorsunuz gördüğüm kadarıyla .