LinuxRoot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
maltadan ziyade irlanda hoşuma gidiyor fiyatları malta ile aynı daha güvenilir geliyor irlanda bana hem 25 hafta üstü kurslarda sanırım bazı okullar çalışma iznide aldırıyor part time olarak güzel geldiydi şahsen bana
Sektörün içinden biri olarak söyleyebilirim ki Malta ile İrlanda'nın fiyatları aynı değildir. Ortalama olarak Malta'da sunulan 24 haftalık eğitim + konaklama fiyatına, İrlanda'da genelde 25 hafta eğitim + 4 haftalık konaklama sunulur. Asıl maliyetli olan şey ise zaten konaklamadır. Öğrenciler oraya gidip iş bulup, para kazanıp kiralarını ödemeye çalışmak, ayrıca ev bulmak vb. bunlarla uğraşmak yerine Malta'da aynı bütçe çalışmaya gerek kalmadan kendilerini ve dillerini geliştirmeye odaklanabilirler. Bu bana daha mantıklı geliyor.

İrlanda'da 25 haftalık program kaydında çalışma izni verilir, ancak İrlanda'ya gittikten sonra çalışma izninin çıkartılması yaklaşık 1.5-2 ay kadar sürer ki her şey yolunda gider ise bu şekildedir. Malta'da ise 3. aydan itibaren çalışma izni verilir. Aşağı yukarı 1 aylık fark oluşuyor iki ülke arasında.

Bilgilerinize.