bim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hedefinize ulaşırsınız umarım, bilmediğim için sordum, bu netlerle mühendislik kazanılıyorsa iyiymiş, eskiden zordu bu işler.
Aslında bende ben sizin benimle dalga geçtiğinizi düşünmüştüm. Ne yalan söyleyim zaten az soru işaretledim bu yüzden morelim biraz bozuk. Sizde öyle değince bozuldum biraz. Bilgisayar mühendisliği için en az 28 net yapmam gerek. Örgün eğitim olarak ta bir yere yerleşmem için 25 net yapmam gerek minimum. Bilgisayar mühendisliğinde yığılma 30 ile 40 net arasında oluyor 40 dan fazla net yapanlar ise Yeditepe ,Gazi , Başkent gibi üniversiteleri kazanabiliyor hemde özel üniversiteleri tam burslu. Ama sınavda gelen soruların yarısı mantık ağırlıklı rütin olmayan problemler oluyor. Yani ne kadar çalışsanda sınavda soruyu anlamayınca yapamıyorsun. Girenlerin çoğuda meslek liseli çıktılı oluyor. Bu sene 336 bin kişi sınava girmiş geçen seneye göre 20 bin azalmış. Bu arada bu sınavda istediğin bölümü tercih edemiyorsun tyt ayt deki gibi. Hangi bölümden mezun olduysan ona uygun bölümleri tercih edebiliyorsun. Ona uygun bölümleride ösyme sitesinde yayınlıyor. Dediğim gibi 25 in altında net yaparsam hiç bir örgün öğretim çıkmıyor. Örgün olarak hiç bir şey çıkmaz ise açık öğretim olarak yönetim bilişim sistemleri var en son onu tercih etmeyi düşünüyorum.