Selamlar aynı konudan müzdaripim evi aldığımda ağaçlar yoktu zeki komşularım afedersiniz zik kadar bahçeye 1 er metre arayla 3 incir 1 ceviz ağacı dikti. İnsancıl bir dille uyarsam da kesinlikle beni dinlemediler ve buradaki ağaç katilisiniz diye atıp tutan arkadaşlar gibi beni doğa katili ilan ettiler. Geçen 5 sene sonrasında şuan evin duvarlarını ve kaldırım bölümünü çatlatmaya başlamış bulunmakta. Evin temellerine verdiği zararı tabi ki bilemiyoruz.
Tabi ki aynı komşulara çatlakları vs. gösterdiğimde bir şey olmaz deyip geçiştiriyorlar. Burada yazılan tuz ruhu, kostik, çamaşır suyu gibi tüm yöntemleri denedim hiç bir işe yaramadı. Aslında mantık olarak biz köküne döküyoruz ama incir ağacı geniş bir alana kök salan bir ağaç ve su çekme işini o uç kısımlardaki köklerden sağlıyor. Yani ağacı kurutmak için bir tanker çamaşır suyu dökmek gerekli.
Dinden vs. dem vuran arkadaşlara şunu söylemek istiyorum tabi ki doğayı korumalıyız ama her şeyin bir usulü var. Ağaç dikmenin de belli teknikleri var.