Haritacılık yaptığım için bu konularda epey tecrübem ve sitemim var.
Bu kanunun devam etmesinin yanı sıra git gide önü açıldı. Çünkü çember giderek daralıyordu ama devletin daha fazla kişiden para alması lazımdı. Yoldaki yapıları kabul etmediler başlarda. Sonra orman arazisinde bile olsa vermeye başladılar. Önceden herkesten imza almak gerekiyordu. Şimdi çoğunluğun imzası yetiyor. Bırakın eski yapıları bazen dama, tavuk kümesine, konteynera yer tespiti yaptığımız oldu. Nasıl olsa kontrol etmiyorlar mantığında vatandaş. Vatandaş haksız sayılmaz abi. Sen halkının seni dolandırmasını istersen halk buna hayır demez. Önümüzdeki yıllarda çok dert çekeceğiz bu konudan.
Hayırlısı olsun..

xxx786 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
80'lerde bizimkilere Kavacık'ta dağ gibi yerde arsa satmışlar. 90 - 100 metrekarelik bir şey. Babam da ev yapmış 2 oda 1 salon. 1994'ten beri atıl durumda duruyor ev. Biz de başvurduk. Ama bildiğim kadarı ile tapu vermiyorlar. Sadece ruhsat veriyorlar. Yanlış biliyor da olabilirim ben ilgilenmediğim için bu konuyla. Acaba ruhsattan sonra devri oluyor mu kaç para eder
Yapı kayıt belgesini almışsınız. Proje çizdirip, zemin tespit tutanağı evraklarını toplamanız gerekli. Tapu bedeli yapı kayıtta ödediğiniz kadar bedel çıkacaktır.
Neden alamadığınızı anlamadım bu arada sadece bilgi aktardım.