Geçen yıl DGS'ye girmiş biri olarak bu kuralın geçen sene de olduğunu belirtmek isterim. Arkadaşların da söylediği gibi 0.5 kuralı kılavuzda açık seçik yazıyor. Söylediğiniz gibi geçen sene de mağdurlar oldu fakat her yerde bas bas bağırıldı bu kural. Azıcık DGS forumları, YouTube kanalları, siteler vb. yerlerde gezen herkes rahatça görebilirdi. Hiçbir şey bilmiyorsanız "OKUDUM, ONAYLIYORUM" kutucuğunu işaretlemeden önce gerçekten okumalıydınız. Geçtiğimiz sene bu kuraldan ötürü mağdur olduğunu belirtenlerin büyük çoğunluğu kuralı bildiği ve her iki alandan da işaretleme yaptığı halde hiç net çıkaramamış olanlar. Bu kişiler geçen sene bu konuda kurallara uyanların hakkına girmek pahasına dava açtılar. Sırf bu kuralı iptal ettirebilmek için. Lâkin kurallar arasında bu madde olduğundan, başvuru sırasında da başvuran kişi okuduğunu beyan ettiğinden dolayı dava düştü. Bu konunun tartışmasını
change.org dahil pek çok platformda yapmış biri olarak söylüyorum; "OKUDUM, ONAYLIYORUM" kutucuğunu işaretleyen herkes o kuralları kabul etmiş sayılır. "Bilmiyorum" gibi bir mazeret söz konusu olamaz. Bunun dışında; keşke sınıfta diğer kurallarla birlikte bu kadar önemli bir kuralı da sesli duyursalardı ama iki senedir bunu yapmıyorlar. Bu konudaki itirazınıza katılıyorum. Geçmiş olsun.
Sorunda bu aslında. İlk defa giren kişiler 40 sayfalık bu kılavuzu okuyup anlamak zorunda bırakılıyor. Ben şans eseri bugün gördüm kuralı. Görmeyede bilirdim. Zaten bir şey değişmeyecek bunu konuda belirttim ama sitemimi dile getirmek istedim. Ortada bir usulsüzlük mü diyeyim artık nasıl tabir ederseniz ondan var. Geçen sene yaşanmış, önlemini al hiç yoktan.
Teşekkür ederim bu arada, geçmiş olsun dilekleriniz için.
Böyle bir şey olması mümkün değil. Sınav kitapçığında kurallar neyse odur. Hepsini geçtim bu kural 2018 yılında gelmiş yeni bir şey değil.
Hocam açıkca yazdım konuda biraz empati lütfen.