Hocam kardiyo ve düzenli beslenme ile mümkün.
Düzenli beslenme sorunum var hocam ya
Antidepresanların huyudur zaten; ya kilo yaparlar ya da iştahsızlık (: Asitli içeceklerden, hamurdan ve şekerden uzak dur; göbeğin eridiğini göreceksin.
Maalesef olmayınca da sorun olsa da sorun
ne yazık ki bölgesel kilo verme diye birşey yoktur.
Diyetisyen spor yaparak ( koşu değil mekik gibi karın hareketleri) ve proteini artırarak olabileceğini söyledi
80 kilodan 112 kiloya çıkmışım. çorabımı giyerken bile göbek zorluk çıkarıyor. dün spora yazıldım. artık aburcuburu kestim, dışardan yemiyorum, birkaç kaşıktan fazla yemiyorum, üç beyazı kestim, haşlanmış tavuk ve yeşillik yemeye başladım. açlığa alışmaya çalışıyorum, midem yanınca bol su içiyorum yarım saat daha götürüyo. 6 ayda eski kiloma geri döneceğimi düşünüyorum bakalım inş olur. bu işin %70i mutfakta biter diyor sporcular.
İnşallah fit bir vücuda kavuşursunuz hocam
Burada verilen önerileri dinlersen muhtemelen başarısız olacaksın.
1) Bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur.
2) Kilo vermeden göbek eritemezsin.Testesteron göbek üzerine,östrojen kalça basene kilo almaya neden olur. Tüm kiloları verdikten sonra en son bu kiloları veririsin. Ve yağlanmaya genelde ilk buralardan başlarsın.
3) Göbek her zaman deri altı yağlanma değildir. Genelde işkembe sanılan şey büyüyen karaciğer ve yağlanan iç organlardır.
4) Göbek eritmenin 2 yolu var, sporla ve sporsuz.
5) Sporla eriteceksen her gün kardiyo çalışmalısın. Ama nefesinin yetmeceği egzersizler yapma, interval egzersiz yapmalısın. Ketojenik beslenmelisin. Güneşin batışından doğuşuna kadar kalori içeren hiç bir şey yememelisin.
6) Sporsuz eriteceksen intermittent fasting uygulayacaksın. Günde 1 ya da 2 defa, 4-6 saatlik bir periyod içinde protein ağırlıklı yemek yiyerek kalan 18-20 saati aç geçireceksin. Yani sürekli oruç halinde olacaksın.
Göbek denilen şey karaciğer ve iç organ yağlanmasıdır.
Eritmenin altın kuralı karaciğerin günlük başa çıkabileceği 20-30 gramdan fazla şeker tüketmemektir. Daha fazla tüketirsen karaciğer bu şekeri yağa çevirir.
Burada şeker denilen şey basit karbonhidratların tümüdür. (şeker, meyve, hamurişi, pirinç, ekmek vs...)
Elbette sana söylediğim şeyleri uygulamadan önce bir doktora görünmelisin.
Sağdan soldan duyduğun şeyleri uygulamak hasta olmana neden olabilir.
Haklısınız Diyetisyen aile dostum var onla da az görüştük sadece göbeği eritmenin karın bölgesi hareketleri ve proteini artırtmamdan geçtiğini söyledi