Merhaba arkadaşlar.Kelime analiz sitelerinde atıyorum tık başı 2 dolar veren bir kelime belirledik.Siteye googledan trafik geliyor.Tık başı ortalama 1 dolar atıyor diyelim.Site ile alakalı ya da alakasız sosyal medya sayfalarından makale paylaştığımızda, siteye sosyal medyadan gelen ziyaretçi reklama tıkladığında, ortalama tık başı kazanç googleden , alakalı aramayla gelen tık başı kazanca oranla nasıl olur? Ortalama ya da yüzdesel bir değer söyleyebilir misiniz ?
Normalde sayfa to googleden gelen ziyaretçi için 8 ise,sosyal medyadan gelen için 2-3 e düşebilir, bu normal.Çünkü googleden gelen kişi direk alakalı ziyaretçi.Fakat sosyal medyadan gelen ziyaretçiler tamamen alakalı olmayabilir.Bir kısmı ilgilense bile bir kısmı meraktan girmiş olabilir.Fakat benim merak ettiğim şey, tbm değerleri oranları ve arbitaj sağlanabilir mi?
Diğer bir konu ise,normal googleden gelen ziyaretçiye, direk niche sitenin amacı ile ilgili reklamlar çıkıyor.Yine googleden gelen ziyaretçinin cachesinde daha önce girdiği,ilgilendiği farklı siteler olsa bile, googleden o kelimeyi aratıp siteye girdiğinde yüzde 90 nichenin alakalı olduğu reklamlar çıkıyor.Facebookta bu durum yüzdesel olarak nasıldır ?Atıyorum amerika ağırlıklı genel bir sayfadan niche siteye trafik sağlansa, reklamlar nasıl görünür ?Ya da hangi yüzde ile niche ağırlıklı görünür ?Yoksa site ile alakasız,üyenin daha önce cache biriktirdiği konularla ilgili alakalı/alakasız reklamlar mı çıkar ?