Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çoğu kelimede kafaya çıkmış cümlesinden siz birinci olduğunu veya haber sitelerini geçtiğinizi anlamışsınız belki de ben yanlış anlatmış olabilirim.Haber sitelerini geçtiği yok sizde çoğu kelimede haber sitelerini geçemezsiniz bazı kelimelerde geçiliyor zaten ama haber sitesinin yer aldığı yerden Google kolay kolay indirmiyor..

Domain uzantısı konusuna gelince bu konuda cok tartşmalar yaşandı ona istisnaden söyledim çoğu kişi uzantı önemli com her zaman Google da bir adım öndedir dendi onla alakası yok diyorum hatta kim uzantılı club uzantılı bile kafada cok site var.

Biz yanlışlarımızı elbet göreceğiz ama biz googlenın dediği her şeyi yapıyorsak site hızı ssl özgün konular sosyal medya hesabı paylaşımı vs buna rağmen Google büyük sitelere öncelik veriyorsa biz ne yaparsak yapalım bu sonucu değiştiremeyiz.Bizim değiştirmemiz için önce googlenın yanlışlarından dönmesi gerek ki rekabet ortamı olsun..O bile yok şu anda.
Hocam sorun yaşadığınız domain'i paylaşın yaptıklarınızı görelim. Tartışma havada kalmasın. Siz her şeyi yaptınız da Google size sanki gerektiği değeri vermemiş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Haber sitelerine yüklenmek saçma anlık tekil hitleri 100.000 - 500.000 olan siteler mevcut. Bunlarla kaşık atamazsınız siz zaten çok sağlam bir kullanıcıya sahip siteniz olmadığı müddetçe. Haber sitelerinin içerisinde google botları cirit atıyor şu anda. Siz sitenize bir içerik eklediğiniz de o içerik dizine ne zaman ekleniyor?

Google botları siteyi nasıl ziyaret eder? Siteyi tararken nasıl bir yol izler? Soldan sağa mı? Aşağıdan yukarı mı hareket ederek site içeriklerini toplar. Bu hareketlere göre site düzeni nasıl olmalıdır? Analiz sonrasında arama motorları sitenizde ne kadar süre durmuş? En son hangi yapıdan çıkmış, herhangi bir sorun ile karşılaşmış mı?

PA değeri falan artık önemsiz şeyler demiyorum tabi ki Google her önem verdiği şeyi net olarak belirtmiyor ki düzen bozulmasın. Araştırmak lazım, insanlarla sürekli olarak bilgi alışverişi yapmak gerekiyor.

Arama motoru optimizasyonu sadece siteye makale eklemek, h taglarını düzenlemek, sosyal medyadan kullanıcı çekmek değildir.

Google bot'lar nasıl yapılıyor? Hangi programlama dilleri ile oluşturulur. Çalışma prensipleri nelerdir? Makine öğrenimi hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Google'ın sunmuş olduğu API'ler nelerdir? Bu API'ler ile neler yapılabilir.

Domain uzantısından hariç o kadar araştırıp, uygulanacak konu var ki basit şeylere takılmamak lazım. Biz ne yaparsak yapalım sonucu değiştirmeyiz mantığı bana göre yanlış. Ben şuan da tüm geçinimi Google sayesinde yapıyorum. Sürekli olarak araştırmalar, denemeler, uygulamalar yapıyorum. Bazen bütün emeklerim çöpe gidiyor. Ama bu çöpe giden emeklerim sayesinde yol katediyorum. Hata yapmadan kendini geliştiremiyorsun.

Özelden internet sitenizin adresini gönderirseniz incelemek, yardımcı olmak isterim.