"Benim bulunduğum sektörde bir kardeşim var, kendisi askere gitti ve o gün bugün belki askerden gelmiştir yani yaklaşık 2 yıldır neredeyse sitesine tek konu eklemediği halde son güncellemeden sonra çoğu kelimede kafaya çıkmış.. "
Ben bu cümleye göre yorumda bulundum. Bu askere giden arkadaşın sitesi haber sitesi mi?
"Şu an pastanın büyük bölümünü sözcü sabah vs gibi büyük haber siteleri yiyor. " Bu konuda haklısınız. Oyun oyna kelimesinden bahsetmişsiniz ardından haber siteleri ekmek yiyor demişsiniz. Arada bir çelişki var. Amacınız oyun oyna kelimesinde yükselmekse haber siteleri ne alaka? Konuyu açarken daldan dala atlamışsınız. Çözüm mü arıyorsunuz yoksa Google'a nefret mi kusuyorsunuz.
Ayrıca; "Domain uzantısı önemli deniyor benim com. adamın uzantısı info." demişsiniz. Bu işlerle uğraştığınız bu cümleden belli oluyor zaten.
Merak etmeyin ben gayet okuyarak yorumda bulundum. Demek ki bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz. Sizin yaptığınız işi kötülemiyorum. Her kişinin bilgisi farklıdır. Sizin uzman olduğunuz alan vardır başkasının da önemli olan bunları birbirimize aktarabilmek. Ayrıca örnek bir yapı gösterirseniz insanlar daha doğru bir yorumda bulunabilir.
Google'da çalışan insanlarda hata yapar. Ortaya çıkartılan ürünlerde insan yapımı. Her güncelleme doğru bir sonuç ortaya çıkartmayabilir. Ama bu güncellemeleri düzgün bir şekilde takip edip, analiz etmek gerekir.
Bu forumda konu başlığı açan çoğu kişi Google'dan belirli bir süre ekmek yemiştir. Nankör olmanın anlamı yok. Google'ın avukatı da değilim her yaptığı işi savunacak halimde yok. Saygılar.
Hocam çoğu kelimede kafaya çıkmış cümlesinden siz birinci olduğunu veya haber sitelerini geçtiğinizi anlamışsınız belki de ben yanlış anlatmış olabilirim.Haber sitelerini geçtiği yok sizde çoğu kelimede haber sitelerini geçemezsiniz bazı kelimelerde geçiliyor zaten ama haber sitesinin yer aldığı yerden Google kolay kolay indirmiyor..
Domain uzantısı konusuna gelince bu konuda cok tartşmalar yaşandı ona istisnaden söyledim çoğu kişi uzantı önemli com her zaman Google da bir adım öndedir dendi onla alakası yok diyorum hatta kim uzantılı club uzantılı bile kafada cok site var.
Biz yanlışlarımızı elbet göreceğiz ama biz googlenın dediği her şeyi yapıyorsak site hızı ssl özgün konular sosyal medya hesabı paylaşımı vs buna rağmen Google büyük sitelere öncelik veriyorsa biz ne yaparsak yapalım bu sonucu değiştiremeyiz.Bizim değiştirmemiz için önce googlenın yanlışlarından dönmesi gerek ki rekabet ortamı olsun..O bile yok şu anda.