Ben tamamen farklı düşünüyorum,
Birincisi N11 de mağazam var; 884 olumlu 54 olumsuz yorum mevcut. Olumsuzlar benden değil toptancı kaynaklı olduğu için o toptancılar ile ya çalışmayı sonlandırdım yada düzelttim.
Ayrıca % 100 ile çalışıyorum. Ayrıca organik olmayan yani şişirme 1 tane bile yorumum yoktur. Kaliteme hizmetime güveniyorum. Müşteri 1 tl lik ürün alsa bile ilgilenirim.

Tüketici açısından; yeni ürün alanların en az % 50'i yorumlara bakarak alır. Yorum puan olmaz ise müşteri en ucuza kaçar, sonra mağdur olur kendini ifade edeceği platform olan yorum puan bölümü de olmaz ise tüm mağazalardan artık almaz olur.

Mağaza açısından; mağaza ürünü sadece ucuza vererek müşteri kapar. Kalite farkı ortadan kalkar. Ayrıca eksi yorum puanlar satıcının da kendisini düzeltmesi için imkan sağlar. Müşteriyi arar problemi çözer eksi yorum düzelir.

Kötü niyetle yorum yapan vardır ok. Lakin binde bir bile olmaz bu.

Yaşadığım bir örnek, yurtiçi kargonun bir şubesi toptancı ile problemli olduğu için benim kargolarımı 2 gün bilerek girmedi. Aradım müdürü dedim ürün bana ait parası peşin. Yüzüme kapattı. Şikayet sitesine yazdım. Aynı gün çözüldü.

Olayları tek taraftan yorumlamamalı.

Ayrıca satıcı yorum puan sebebi ile en kaliteli hizmeti vermek istiyor.Kalite fazla satış getiriyor. Kalitesine güvenmeyen zaten satış yapmasın. Ürünü satarım sonrasını bilmem diyen satıcı ile müşteri ile ilgilenen satıcı arasındaki en önemli fark yorumlardır. Bu olmaz ise herkes satıcı olur ama herkes esnaf olamaz.

İnternet alışverişlerine olan genel güvensizlik durumu yorum puan sayesinde % 80 çözülmüştür.