Uzun süredir eminim benim gibi çoğu arkadaş googlenın ne yaptığını anlamıyor.Kimi yabancı sektör, kimi pek kimsenin olmadığı sektör bulduğu için onları genelde bu güncellemeler es geçiyor.
Ama özellikle sağlık, portal, söz siteleri vs tarzı siteler açan arkadaşların çoğunda hitlerde her güncellemede düşme oluyordur.
Benim bulunduğum sektörde bir kardeşim var, kendisi askere gitti ve o gün bugün belki askerden gelmiştir yani yaklaşık 2 yıldır neredeyse sitesine tek konu eklemediği halde son güncellemeden sonra çoğu kelimede kafaya çıkmış..
Bakıyorsun bazı bilgilere benim site 4-5 yıldır acık ve aktif, adamın sitesi 2 yıldır acık ve aktif 2 yıldırda tek konu eklememiş ben hergün ekliyorum, da değeri 24 benim pa 32 kardeşimizin değeri 18 da 21 pa.
Domain uzantısı önemli deniyor benim com. adamın uzantısı info.
pagespeed scoruna bakıyorsun benim 96-99 mobil kişinin 66..
yani site hızı, site yaşı, güncellik vs inanın bana bazen hiç önemi bile yok..Cok daha önemli şeyler var diyip site içi seodan bahsedecek arkadaşlar ama aynı benim gibi içerikler..
Google her güncellemede emekleri daha da bitirmeye devam ediyor.eklediğim her içerik yandexte ilk 3 sırada genellikle girerken googleda eklediklerim çoğu zaman anca 3. sayfadan giriş yapıyor.
Site işleri beni cok soğuttu..Emeğin karşılığını alamamak kötü bir şey..
Bazı insanlar bazı konularda cok bilmişlik yapıyor ama eskisi gibi değil bazı şeyler.önceden oyun oyna kelimesinde kafada sitemiz vardı ilk 3'e oyun oyna kelimesini sokmak zordur.Site işlerinden anlamayan bir herif değilim onlarca site sattım ettim zamanında ama dediğim gibi bu güncellemeler illa bizlerde problem olduğunu göstermiyor, googlenın yanlışları devam ediyor.Şu an pastanın büyük bölümünü sözcü sabah vs gibi büyük haber siteleri yiyor.
Hocam hep standartlar değerlere kafayı takıyorsunuz. Bir sitenin konu eklemesine gerek yok. Eklediği konu çok fazla hit alıyorsa 1 konu bile siteyi şahlandırır. Siteniz için önemli olan anahtar kelimeleri keşfedip ona uygun kaliteli içerik üretmelisiniz. PA değerlerine göre hareket ederseniz zaten patlarsınız. Sitenin yüklenme hızına, sayfa boyutuna ve istek sayısına dikkat etmeniz lazım. (Daha bir çok faktör) Siz ise site hızı test araçlarının verdiği puana bakıyorsunuz. 4 yıldır aynı sektörde 1 kere bile 1. sırayı rakiplerime bırakmadım. Analytics, search console, semrush ve biraz zaman ile tüm analizleri inceleyin ve sitenizin eksiklerini görün. Uygulayın. Google kullanıcı dostu olan siteyi koruyor. Hak eden emeğini de alıyor.