adibelli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben google işletme yorumları ile meşgulüm ve dediğinize katılmıyorum.Öncelikle subjektif bakarak buradan bir kazancım var ve ticarette etik farz değildir(dini açıdan konuşmuyorum)
Objektif olarak bakacak olursak;
- Bu dediğinize ithafen instagram,twitter,facebook için takipçi,beğeni ve yorum satışları da engellenmeli ( insanları yanıltmaya yönelik hareket )
- Bu dediğinize ithafen makale satışları da engellenmeli ( ürün veya hizmetin kişiye göre sonuçları değişiyor bu da insanları yanıltmaya yönelik hareket )
- Bu dediğinize ithafen referans sistemi de kaldırılmalı ( forumda 600'den fazla ticaret puanı olan insanların ne çeşit vurgunlar yaptığını hepimiz gördük,o zaman bu da kısmen aldatmaca )

Velhasıl kelam ben bu konuyu daha da uzatabilirdim.Forum kuralları dini veya etik çerçeveyi bağlamaz,bu tamamen ticaret yapan insanların inisiyatifindedir.
Sosyal medya için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bazen kurumsal sayfanın da ihtiyacı oluyor ama art niyetle alınması çok farklı bir şey.

Makale satışları için yönetim tarafından belirlenen makale uzmanlığı sınavına tabi tutulsunlar ve her önüne gelen makale yazmasın sınava girip rank kazansın. En azından gerçekten anlamlı makaleler yazılsın. Kaldırılmasını değil geliştirilmesini öneririm.

Referans sistemi için kazanınca iyi kaybedince kötü olan bir durum söz konusu olduğuna göre bununda kalkması bir şeyi ifade etmez.

Ama tatil, alışveriş, yiyecek ve sağlık konusunda yapılan yorumlar (Sadece google maps yorumları değil) insanlarımızı yanlış yönlendiriyor ve biz bile bile ayağımıza sıkıyoruz.

Elbette kazanın ticaret yaparak ama bu şekilde bir ticareti ben desteklemiyorum. Çünkü sizin veya bir başka yorum hizmeti veren arkadaşımızın yaptığı yorum benim canıma mal olabilir. Bunu bilemezsiniz.